Home » Håndball-VM – Norge – Nederland 27:26

Håndball-VM – Norge – Nederland 27:26

by Connie Nielsen

Norges håndballspillere beseiret Nederland 27:26 (13:17) i Kraków i en VM-kamp mellom Polen og Sverige og tok førsteplassen i gruppe F med tre seire.

Flest mål for Norge: Sander Sagosen 7, Goran Johannessen og Sebastian Barthold 4 hver; for Nederland: Kay Smits 7, Samir Benghanem 6, Luc Steins 5.

Denne kampen var for førsteplassen i gruppe F og to poeng som teller mot neste etappe av turneringen. Spillet var av veldig god kvalitet og spilte i høyt tempo. I første omgang var nederlenderne bedre og i det 23. minutt hadde de en 6-måls fordel (14:8).

Etter pause begynte nordmennene å ta igjen tapt terreng, noe som førte til 20 poeng i det 41. minutt, før de tok ledelsen 21-20 et øyeblikk senere. Så oppsto en hard kamp. Ingen av lagene kunne oppnå en fordel. Til slutt var nordmennene mer effektive og fikk de verdifulle to poengene.

Sammen med Norge og Nederland vant Argentina opprykk fra gruppe F til hovedstadiet i turneringen etter å ha slått Nord-Makedonia 35–26 i forrige kamp for å komme på tredjeplass. (TRYKK)