Home » Helvete har frosset. Netflix slutter politisk korrekt

Helvete har frosset. Netflix slutter politisk korrekt

by Gunnar Garfors

Selskapet åpnet også en dør for å kutte ansattes lønn ved økonomiske vanskeligheter.

Netflix elsker å gå gjennom et ekstremt progressivt selskap; ekstremt liberal og prososial. Men det endrer ikke det faktum at det fortsatt er et selskap som rett og slett må tjene penger for å holde seg flytende.

I mellomtiden faller stokkene ned, som er klimakset Katastroferapport for første kvartal 2022. Nettstedet fikk ikke bare 2,5 millioner anslåtte abonnenter, men også 200 000. tapte mottakere. Så det var bare et spørsmål om tid før omstillingsplanen ble gjennomført.

Ifølge magasinet Variety, Netflix-ledelsen torsdag oppdaterer den såkalte Netflix kultur, det vil si et internt dokument som inneholder et sett med garantier og retningslinjer for ansatte. Denne endringen er den første siden 2017 og ganske betydelig oppfyller tidligere bedriftspolicysom med kreft trekker seg tilbake fra antagelser som virket kanoniske – leser vi.

Lønnskutt er i sikte

Fortsatt mest selvfølgelig 4070 ord totaltsom ligger i dokumentet typisk Korpogadka. At gode intensjoner, tverrfaglig samarbeid og gjensidig omtanke er viktig. Likevel, noen endringer fortjener en pause.

Fra et forretningsperspektiv er det viktig å fjerne punktet som selskapet hadde ikke å foreslå lønnskutt selv om den er i en vanskelig økonomisk situasjon. Samme skjebne rammet bestemmelsene om manglende kontroll av inngåtte kontrakter og en viss utgiftsfrihet.

Alt mindre enn det tyder på at beltet blir strammet. Mer interessant er imidlertid hva strømmegiganten har planlagt innholdsmessig.

Skumringen av ukritisk toleranse

I en helt ny seksjon med tittelen kunstnerisk uttrykk Vi leser at plattformen ønsker å bevare kommunikasjonsfriheten og Det er ikke ment å sensurere noen spesiell artist eller deres synspunkter. Det innebærer også at problemet ikke er oppe til diskusjon, og hvis noen ikke liker den nye tilnærmingen, kan de se etter en annen jobb.

Hvis du har hatt problemer med å støtte vårt brede utvalg av innhold, er kanskje ikke Netflix det beste stedet for deg

– Uttalelsen klinger entydig.

Som nevnt er en slik radikalisering av tilnærmingen sannsynligvis en konsekvens av fjorårets skandale som involverer programmet «The Closer» av den populære komikeren Dave Chappelle. En gruppe aktivister i selskapet anklaget ledelsen for å fremme trans- og homofobiske holdninger ved å distribuere denne visningen.

En av de misfornøyde ansatte gikk til og med et skritt videre og leverte Bloomberg-redaksjonen konfidensielle dokumenter beviser at The Closer kostet selskapet mer enn den enormt populære Squid Game-serien. I sin intensjon ønsket han sannsynligvis å understreke viktigheten av sine påstander. Han mistet jobben på grunn av kontraktsbrudd.

Ikke rart den ble revidert Netflix kultur den inneholder også en rekke konfidensialitets- og yrkesetiske bestemmelser. Kort sagt ender en viss fase i Netflix sin aktivitet, som etter år med token-spill presset til veggs av tørre data, må bli en effektiv virksomhet igjen.

Bildekreditt: Shutterstock (Studio R3)

Tekstkilde: Mangfold, red. egen

You may also like

Leave a Comment