Home » Hopp i dag. Fatal opptreden av Stoch og Kubacki. En solid rekke. Verdensmesterskap

• Kamil Stoch og Dawid Kubacki ble eliminert for fjerde gang i historien i den første serien i den samme verdenscupkonkurransen
  • Piotr Żyła gjorde det bra i andre forsøk og forbedret seg fra 24. til 16. plass
  • Halvor Egner Granerud vant konkurransen foran Karl Geiger og Stefan Kraft
  • Du kan finne flere slike historier på hovedsiden til Onet.pl

De hvite og røde feilet igjen. Denne gangen enda mer enn på lørdag. Kamil Stoch ble nummer 33 og Dawid Kubacki nummer 35. Jakub Wolny ble nummer 44 og bare Piotr Żyła og Andrzej Stękała kom seg til andre runde. I andre forsøk gjorde verdensmesteren fra Oberstdorf det virkelig bra.

Resten av teksten under videoen

Kobayashis diskvalifikasjon

Lørdag presenterte Biało-Czerwoni seg svakt. Bare to polakker kom seg inn i andre serie, vår ære reddet Kamil Stoch, som gjorde et oppsiktsvekkende forsøk i andre serie. Den tredobbelte olympiske mesteren fløy 125 m og rykket opp fra 20. plass til femteplass. Kubacki avsluttet konkurransen på 13. plass.

Kvalifisering gikk foran konkurransen på søndag. Markus Eisenbichler, den andre føreren av forrige verdenscupsesong, viste seg å være best. Tyskeren var foran sin landsmann Karl Geiger og nordmannen Robert Johansson. Den beste polakken, Dawid Kubacki, ble nummer åtte, og fire andre hvite og røde – Kamil Stoch, Piotr Żyła, Andrzej Stękała og Dawid Kubacki – kvalifiserte seg til konkurransen.

Japaneren Ryoyu Kobayashi, som ble nummer to i Nizhny Tagil lørdag, ble diskvalifisert. Verdenscupvinneren av sesongen 2019/2020 ble ekskludert fra søndagskonkurransen på grunn av en ulovlig rettssak.

Dramaet til Stoch og Kubacki

I kvalifiseringen nådde knapt noen K-punktet til den russiske bakken, men i konkurransen så vi mye flere flygninger. Blant konkurrentene i starten av feltet presenterte sloveneren Timi Zajc seg best og nådde 125,5 m i vakker stil.

Andrzej Stękała Jeg Piotr Żyła Gjort gjennomsnittlig. Den første landet 120 meter unna, den andre en halv meter unna. Begge polakkene klarte å kvalifisere seg til andre runde med ett kast på båndet – Żyła ble rangert som 24. og Stękała – 27.

På den andre siden Jakub Wolny og Dawid Kubacki Dessverre presenterte de seg veldig dårlig og etter hopp på 111 eller 113 m kom de ikke i topp «30». De frie avsluttet konkurransen på 44. plass og Kubacki på 35. plass.

Vinterfanskatt fra «Przegląd Sportowy»

I første runde gjorde østerrikerne Daniel Huber (127,5 m) og Jan Hörl (126,5) en kjempejobb og hoppet til de to første plassene etter sine hopp. I lang tid kunne ingen true dem.

Kamil Stoch han skulle kjempe om seier og … han kvalifiserte seg ikke engang til andre runde. Den to ganger verdenscup- og TCS-vinneren hoppet kun 112 m og lå godt på 33. plass.

Den første serien ble dominert av den oppsiktsvekkende nordmannen Halvor Egner Granerud (134,5 m). Nevnte Jan Hörl (126,5 m) ble nummer to og vinneren av lørdagshoppingen, Karl Geiger (126 m), ble nummer tre.

Żyła reddet polakkenes ære

I andre runde ga mange spillere store svakere forsøk. Blant dem var Andrzej Stękała, som falt tilbake til siste plass i de ledende «30» etter et hopp på 108 m.

Piotr Żyła presenterte seg ganske diskret i det andre forsøket. Verdensmesteren fra Oberstdorf nådde 122 m og forbedret seg fra 24. til 16. plass.

I den andre serien gjorde den tredobbelte individuelle verdensmesteren Stefan Kraft en kjempejobb, forbedret seg med mange plasseringer og endte på tredjeplass. Den oppsiktsvekkende nordmannen Halvor Egner Granerud triumferte foran verdenscuplederen Karl Geiger.

Steder for polakker: Piotr Żyła (16), Andrzej Stękała (30), Kamil Stoch (33), Dawid Kubacki (35), Jakub Wolny (44)