Home » Hubert Hurkacz: Det viktigste er at jeg fortsatt utvikler meg

Hubert Hurkacz: Det viktigste er at jeg fortsatt utvikler meg

by Catherine Monroe

Så langt var Hurkaczs beste resultat i den franske hovedstaden andre runde. I den nåværende utgaven startet den 25 år gamle Wrocław-spilleren sin konkurranse på Roland Garros-banene med seire mot Italia – Giulio Zeppierim 7:5, 6:2, 7:5 og Marco Cecchinato 6:1, 6:4. 6:2 Senere beseiret han Belgia David Goffin 7-5 6-2 6-1.

SE OGSÅ: Hubert Hurkacz trakk seg fra turneringen. Norsk for sterk

– Fin turnering. Jeg har spilt noen fine spill. Det viktigste er at jeg fortsatt utvikler meg og kommer inn på et høyere nivå. Det spiller ingen rolle om jeg taper her i fjerde runde eller i kvartfinalen – understreket polakken, som spilte med «12».

Han møtte Ruud (nr. 8) for første gang i karrieren. Han var ingen favoritt, og ikke bare fordi nordmannen var høyere oppe. Den skandinaviske tennisspilleren føler seg hjemme på grusbaner. Av de åtte ATP-finalene som ble vunnet, fant syv sted på Essen. Hurkacz, derimot, registrerte alle fire triumfene på harde baner.

Før 1/8-finalen var polakken den eneste tennisspilleren i feltet som ikke tapte kampen med pasningen. Denne gangen sviktet imidlertid nettstedet ham. I første sett tok Ruud raskt ledelsen 4-1 og vant kampen noen minutter senere.

– Jeg klarte liksom ikke å komme inn i kampen. De første kampene var over og Casper spilte veldig bra. Det at jeg ikke serverte bra hjalp heller ikke, for ballen var alltid i spill, innrømmet han.

I det andre settet begynte Hurkacz å spille mer solid, men utbruddet fra den andre kampen ble avgjørende for tapet. Polakken fikk en advarsel om leveringsforsinkelsen og gikk frustrert i samtale med dommeren.

Klokken ble slått på for tidlig og jeg forklarte ham at jeg ikke hadde tid. Jeg fikk akkurat et håndkle å tørke av, ikke for å besøke banen – han beskrev situasjonen.

Polakken fikk nervene under kontroll og fortsatte det bedre spillet i den tredje kampen. I kamp seks hadde Ruud et svakere øyeblikk og som et resultat måtte et nytt sett til for å avgjøre vinneren.

Begynnelsen hans ga håp om at Hurkacz ville snu kampen. Han brøt motstanderen, ledet 2-1 og hadde to baller til 3-1. De neste fire poengene gikk imidlertid til nordmannen. Polakken gjorde den ene feilen etter den andre og ble eliminert fra turneringen.

– Det er synd, spesielt for dette fjerde settet. Jeg fikk takten og begynte å spille mye bedre, men så stoppet Casper meg og bommet på nærkampen. Det er sånn noen ganger, sa han.

Etter noen dager fri fra tennis begynner Hurkacz å konkurrere på gressbaner. I forkant av Wimbledon planlegger han å konkurrere i arrangementer i Stuttgart (6.-12. juni) og Halle (13.-19. juni).

– Jeg skal jobbe litt med fysioterapeuten og så blir jeg borte. Jeg håper at Iga (Świątek – red.) vil fortsette det flotte spillet. Jeg skal prøve å tilbakestille. Kanskje to-tre dager uten rakett for å mette sulten, og så ugresset, sa han.

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment