Home » Hva jeg lærte å drive oppstarten min mens jeg var på veien i et år

Hva jeg lærte å drive oppstarten min mens jeg var på veien i et år

by Thure Lindhardt

Livet til en startup-gründer er absolutt ikke lett. Arbeidstiden er selvsagt lang. Oppstarten din er babyen din, og å kjøre den tar mye tid og energi. Hva om en pandemi krever at kontorer stenges og full overgang til fjernarbeid for alle ansatte? Mot alle odds, stor fremgang som vi kan se i dag.

I flere år snakket min partner og jeg, som hadde bosatt oss i Paris, om vårt gjensidige ønske om å leve et nomadeliv og å reise fra en by til en annen. Da vi begynte å snakke om det, hadde vi begge jobber (henholdsvis kundeservice og IT-utvikling) som teoretisk sett kunne gjøres fra hvor som helst. Men da jeg var med å grunnlegge oppstarten min, ble dette nomadelivsprosjektet lagt litt til side.

Helsekrise og perspektivskifte

Lenge før helsekrisen hadde Livestorm allerede et lite antall ansatte som jobbet eksternt. Men da Paris-kontoret stengte i mars 2020 og alle ble berørt av fjernarbeid, ble noen ansatte bekymret for å jobbe hjemmefra uten å gå tilbake til kontoret. Og likevel har ikke produktiviteten til teamene endret seg. Antallet abonnementsforespørsler for løsningen vår økte til og med betraktelig noen uker etter utbruddet av pandemien. Sjansene for nye kunder er tidoblet. Vi har rekruttert dusinvis av profiler eksternt, og har doblet størrelsen på selskapet. I dag er lagene spredt over 17 land.

Da situasjonen stabiliserte seg, la vi vårt nomadelivsprosjekt tilbake på bordet sammen med min partner. Tross alt, hva er forskjellen mellom livet ved veis ende og å bo i et annet land?

Derfor har vi definert prioriteringskriteriene for en vellykket livsstil. Først av alt bør landet vi velger ikke være mer enn en tidssone eller to fra Paris for å lette kommunikasjonen med personalet. Da må leiligheten vi leier ha en pålitelig høyhastighets internettforbindelse, to separate arbeidsområder og et nærliggende rom med pålitelig WiFi, for eksempel en kafé eller et coworking space. Til slutt, muligheten til å enkelt returnere til Paris hver fjerde til sjette uke, hovedsakelig for å dempe våre kollegers bekymringer om ideen om avstanden.

Organiser avgangen din

Vi pakket sekken for en måned på Island, hvor vi leide en Airbnb med fantastisk utsikt over fjellene. Vi holdt de samme timene som før og arrangerte møter via videokonferanse, akkurat som i Paris. Den eneste forskjellen: vår fritid, som er viet til å utforske området og oppleve nye ting! Denne første turen gikk så bra at vi bestemte oss for å gjenta den i et år. Så etter en kort mellomlanding i Paris dro vi til Barcelona for et to måneders opphold og deretter til Hellas. De neste stegene blir Skottland og Norge.

Vi vil ikke tenke på hverandre på ferie fordi vi begge jobber relativt raskt. Vi får mest mulig ut av fritiden vår, men er fullt fokusert på jobben. Vi bor stort sett i overnattingssteder som leies gjennom Airbnb. På hver destinasjon spør vi vertene om kvaliteten på internett, med skjermbilder av hastighetstester. Hvis det er problemer med Internett, kan vi også finne lokale coworking spaces slik at vi kan bevege oss raskt om nødvendig. Vi har samme timer og rutine som hjemme i Paris. Ved å våkne samtidig, drikke kaffen og respektere kontortidene samtidig.

Materialet bør ikke neglisjeres for et hyggelig arbeidsmiljø. Først reiste jeg med mye mer enn jeg egentlig trengte. Jeg er nå fornøyd med en bærbar PC, et stativ, en mus, et bluetooth-tastatur og støyreduserende hodetelefoner. Til å begynne med hadde jeg en miniruter i nødstilfeller, men til slutt fungerer tethering like bra på telefonen min, og til og med det brukte jeg ikke så mye.

Digital gir alle muligheten til å være nomader

Arbeidstiden er ganske fleksibel i teknologibransjen. Vi jobber ofte med kunder, kolleger og investorer fra forskjellige land. Asynkron kommunikasjon har blitt normen. Selv før pandemien var det noen samarbeidspartnere og investorer i andre land som jeg aldri hadde møtt personlig.

I fjor, da vi nesten var fullstendig isolert, doblet vi arbeidsstyrken og nesten doblet inntekten. Vi avsluttet også en finansieringsrunde på 30 millioner dollar, alt levert via e-post og videokonferanser.

Etter at pandemien gikk tilbake, åpnet vårt Paris-kontor igjen, men i et annet format. Det er for tiden organisert som et coworking space med 30 seter (vår totale arbeidsstyrke består av over 150 personer). Ansatte som ønsker det kan bestille kontor og komme når de vil. Vi har gjort møterommene større, og de fleste kommer nå til kontoret for å jobbe sammen. Jeg drar dit nesten hver dag for møter i ukene jeg er i Paris, men jeg jobber ofte fra en parisisk leilighet som kan være hvor som helst.

You may also like

Leave a Comment