Home » Hvem blir ny hovedtrener for Polens landslag?

Hvem blir ny hovedtrener for Polens landslag?

by Catherine Monroe

Det er ikke mye valg på det polske joggeskomarkedet. Den mest seriøse kandidaten er Marek Papszun, som gjorde Raków Częstochowa til et av de beste lagene i landet vårt. Spørsmålet melder seg imidlertid: ville 48-åringen vært villig til å forlate Czestochowa-laget midt i sesongen hvis de er på vei til å vinne det historiske polske mesterskapet?

SE OGSÅ: Offisielt! Det er tatt en avgjørelse i Czesław Michniewicz-saken

Navnene på Maciej Skorża og Adam Nawałka finnes også i ulike medieoppslag. Disse virker imidlertid enda mer usannsynlige. Skorża aksepterte nylig et tilbud fra japanske Urawa Red Diamonds, mens Nawałka var på nippet til å returnere til laget etter den plutselige avgangen til Paulo Sousa. Til slutt ble Michniewicz betrodd «Qatar-oppdraget» og 65-åringen ble sittende. Det er her kandidatene fra Polen virkelig slutter.

Hva med utenlandske trenere? Det er mange andre varianter her, men det handler også om helt andre penger.

Fra og med trenerne som var på verdenscupen i Qatar, bør Herve Renard og Paulo Bento nevnes. Den første av dem er for tiden hovedtrener for Saudi-Arabia og har tidligere med suksess administrert landslag fra Afrika (Zambia, WKS, Marokko). 54-åringen har også polske røtter, så skjebnen til de hvite og røde er ham ikke likegyldig. Bento på sin side har jobbet med det sørkoreanske laget de siste 4 årene og forlot gruppen med dem under årets mesterskap. Portugiseren la imidlertid opp etter VM og er ifølge medieoppslag interessert i å jobbe i Polen.

I forbindelse med utskifting av trener Michniewicz nevnes også navnene til Fabio Cannavaro, Andriy Shevchenko og Lars Lagerbaeck. Den 49 år gamle italieneren ble testet under Zbigniew Bonieks periode og jobber for tiden på andredivisjonssiden Benevento. Shevchenko på sin side sørger for et betydelig kvalitetssprang på det ukrainske landslaget, hvis trener han var fra 2016 til 2021. Han er for tiden arbeidsledig. Den siste av disse herrene er en stor opplevelse. Lagerbaeck har trent lagene til Sverige, Nigeria, Island og Norge i sin trenerkarriere, så han kjenner perfekt til virkeligheten ved å jobbe med landslaget.

«Vi ønsker at landslaget i EM-kvalifiseringen skal ledes av en trener som garanterer deres utvikling og oppnåelse av målene som er satt. Den nye treneren må også forbedre landslagets image og gjenoppbygge fansens tillit. Vårt utvalg må være gjennomtenkt, så vi vil ikke gi konkrete datoer for trenerens presentasjon. Samtidig forsikrer vi deg om at valget av en ny trener til PZPN-styret er en prioritet», skrev Cezary Kulesza i en uttalelse fra det polske fotballforbundet.

Vi bør bli kjent med den nye hovedtreneren for det polske landslaget i ukene som kommer.

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment