Home » Hvordan kutte kostnader i hverdagen og få penger til overs?

Hvordan kutte kostnader i hverdagen og få penger til overs?

by Thure Lindhardt

Dersom du som mange andre sliter med å betale regninger og de stadig økende priser på mat, drivstoff og strøm, bør du lese videre. Hvis du ikke har blitt økonomisk uavhengig etter å ha vunnet en storpremie hos Finske Brite kasinoer, skal vi nå komme med noen tips til hvordan du kan redusere forbruket uten å føle at du går glipp av noe.

 

Sjekk priser hos alternative leverandører

På internett finnes det flere nettsider som lar deg sammenligne tilbud for å se om det er mulig å betale mindre for husholdningsutgifter, som strøm og bredbånd. Det kan være verdt å bytte leverandør selv om det bare er snakk om noen få kroner. Etter hvert som årene går kan beløpet du sparer bli betydelig.

 

Reduser utgifter når du handler mat

Mat og drikke er en av de største ukentlige utgiftene for familier i Norge. Det er en rekke ting man kan gjøre for å redusere utgiftene, som å planlegge måltider, sette opp budsjett og unngå å kaste mat. Dessuten kan det være lurt å lese de ukentlige kundeavisene som kommer i posten. Hvis man holder øynene åpne, vil man finne mange gode tilbud og da kan det lønne seg å fylle opp fryseren med en rekke tilbudsvarer.

 

Redusere drivstoffkostnader

Bensin og diesel er en annen utgiftspost, som tar et stort innhugg i familiebudsjettet. Heldigvis kan noen små endringer bidra til å redusere drivstoffkostnadene.

  • Let etter de beste prisene rundt der du bor. Selv en liten omvei for å besøke en billigere bensinstasjon kan spare deg noen få ører for hver liter.
  • Utnytt ordninger med lojalitetskort. Jo mer du fyller opp tanken, desto flere poeng kan du tjene, og disse kan veksles mot rabattkuponger.
  • Akselerer gradvis. Dette reduserer behovet for kraft til kun det som er nødvendig samt reduserer sjansen for å måtte bremse kraftig.
  • Åpne vinduene i stedet for å bruke klimaanlegget når det er varmt ute.
  • Sjekk trykket i dekkene regelmessig for å være sikker på at det er optimalt.

 

Si opp unødvendige abonnement

Vi har en tendens til å tegne abonnementer på treningsapper, strømmetjenester, tidsskrifter og andre tjenester, og så glemme dem. Ta en titt på dine transaksjoner og lag en liste over alle abonnementstjenestene du betaler for. Er det noen av dem du ikke bruker lenger? Da er det bare å si dem opp umiddelbart. Se også på de du bruker. Kan du klare deg uten noen av dem? Prøv å kutte dem kun i en midlertidig periode for å se om du kommer til å savne dem eller ikke.

 

Vær nøye med utfylling av skattemeldingen

Mange har en tendens til å levere skattemeldingen uten å lese gjennom den først. Det er ikke særlig lurt, for undersøkelser har vist at mange nordmenn hvert år går glipp av milliarder i fradrag som de har rett på. Gå derfor nøye gjennom hver post og se om det for eksempel er et eller annet du har krav på. Ikke bli overrasket om du får flere tusen kroner tilbake på skatten du ikke trodde du hadde krav på.

You may also like

Leave a Comment