Home » Hvordan sender jeg en pakke til Norge? Trinnvise instruksjoner

Hvordan sender jeg en pakke til Norge? Trinnvise instruksjoner

by Connie Nielsen

Før du begynner å forberede en pakke til Norge, sjekk om du har lov til å sende det du vil pakke uten autorisasjon. Som alle land har Norge en liste over varer som ikke er tillatt å importere. Forbudet omfatter gjenstander som narkotika, giftstoffer, våpen og fyrverkeri, men også matvarer fra utenfor EØS og… poteter. Det er visse grenser for tobakk og alkohol – sjekk disse nøye før du pakker pakken!

Det første trinnet til suksess er å pakke pakken riktig. Først fokuserer du på sikkerheten til varen du sender. Før du legger den i beholderen, pakk den inn med bobleplast eller spesiell kuttbeskyttelsespapp. Ikke overse dette trinnet, selv om du tror at elementet ikke er veldig «hendende». Hvis du for eksempel sender en bok, kan det virke som om du ikke trenger å bekymre deg for at noe innsiden går i stykker. Så hvorfor legge til ekstra polstring i pakken? I mellomtiden kan det skje at ubeskyttede hjørner av boken stikker hull på omslaget eller papiret og boken kommer skitten til mottakeren – hvis den i det hele tatt kommer og ikke faller ut på grunn av revet emballasje. Sørg derfor for sikkerhet i og utenfor emballasjen ved å dekke alle hull og skjøter forsiktig med tape.

For det andre, velg riktig budfirma. Dette krever litt researchtid. Det er mange slike selskaper i Polen, og når du sender en pakke til Norge, må du sjekke selskapene for ulike detaljer hver gang. Ikke alle transportører håndterer pakker til dette landet. Du kan også gjøre oppgaven mye enklere ved å velge et selskap som samarbeider med en rekke leverandører, for eksempel: Shipcenter.pl. På nettsiden kan du enkelt sammenligne tilbud fra ulike transportører, priser og detaljer om nasjonale og internasjonale forsendelser.

Norge er ikke et veldig populært land, så selv å finne et budfirma som betjener denne retningen kan være en utfordring

For det tredje, beregn prisen på pakken til Norge. Den enkleste måten å gjøre dette på er hvis selskapet du velger, leverer en kostnadskalkulator til kundene. Legg inn alle nødvendige data i kalkulatoren (leveringsland, dimensjoner og vekt) så får du informasjon om beløpet som skal betales. Sørg for at selskapet du velger garanterer at beløpet som genereres er fullstendig og ikke tar ekstra gebyrer ved overføring! Men siden dette er en ganske fjern destinasjon, forvent å betale minst PLN 300.

Forsendelser til Norge

Prisen på en pakke til Norge beregnes ut fra dimensjonene på hele forsendelsen, ikke bare den pakkede varen. Så pass på at du legger inn riktige data i kalkulatoren!

Til slutt, adresser pakken tydelig. Start med å tømme emballasjen for alle elementer som kan være forvirrende for kureren. Dette gjelder spesielt klistremerker og etiketter fra tidligere leveranser. Skriv deretter inn nødvendige data (adresse og fraktkode) med store, lettleste bokstaver. Pakken tilberedt på denne måten kan nå sendes via ruten du har valgt: enten til budet eller til forsendelsesstedet.

You may also like

Leave a Comment