Home » I Amsterdam algoritmer for å regulere strømmen av mennesker

I Amsterdam algoritmer for å regulere strømmen av mennesker

by Thure Lindhardt

I denne nye episoden av Business Planet skal vi til Amsterdam for å se utviklingen av den nederlandske hovedstaden, som takket være algoritmer har blitt en smart by.

Kunstig intelligens brukes for å lette flyten av denne svært turistiske byen. Mens besøkstallene har gått ned på grunn av helserestriksjoner, har hensynet til sosial distansering og et ønske om å bedre forvalte tettbygde områder ført til at den nederlandske hovedstaden har vendt seg til ny teknologi.

Verktøy for å regulere prosesser i sanntid

«Byen Amsterdam er populær og veldig overfylt,» sier Thomas van Arman, grunnlegger og direktør for TAPP-selskap, ansvarlig for å omforme urbane flyter takket være data gjennom en «sikker, etisk og ansvarlig» tilnærming.

For å avhjelpe trafikkorkene i byen, gjennomføres det tester på to steder i Amsterdam. En av dem brukes av Johan Cruyff Arena.

Kameraer og en kunstig intelligensalgoritme registrerer størrelsen, tettheten og retningen til folkemengder. De krypterte dataene vises da som et varmekart og respekterer folks personvern og sikkerhet.

«Det hjelper oss mye som by å vite hvor folkemengdene er,» sier Rachel Tienkamp, ​​fra byens trafikkstyringsavdeling.

Denne teknologien gjør det mulig å vite «når de fleste mennesker er og fremfor alt hvor. Og den hjelper oss å vite hvilke tiltak vi må gjøre: for eksempel å omdirigere folk. Dataene hjelper oss derfor å vite hva som skjer» , fortsetter hun.

Systemet har også en app som varsler brukere når enkelte områder av byen er overfylte.

Samarbeid for 136 smarte byer

Disse avantgarde-enhetene forklarer hvorfor Amsterdam ble kåret til en mentorby som en del av European Smart Cities Challenge. Dette initiativet er finansiert av det europeiske programmet KOSME, for den økologiske og digitale transformasjonen.

«Denne smartbyutfordringen handler om å bruke ny teknologi for å gjøre 136 byer mer funksjonelle, attraktive og konkurransedyktige. Til syvende og sist handler det om å lære av hverandre, dele løsninger og unngå at eksisterende løsninger stadig gjenoppfinnes, forklarer Cornelia Dinca von. Bærekraftig råd i Amsterdam.

«Det er en historisk by, men en med teknologi konsentrert overalt,» sier hun. «For eksempel eksperimenterer vi med autonome båter, droner, og til syvende og sist er det viktig for oss å bruke teknologi på en etisk ansvarlig måte som faktisk beskytter folks privatliv og autonomi.»

I selve markedet forventer utviklerne at etterspørselen etter disse intelligente løsningene vil øke dramatisk. Når disse problemene blir mer presserende, forsikrer Thomas Van Arman, «kan du som forretningsutvikler, designer eller programmerer identifisere disse problemene og hjelpe byen med å løse dem for å finne en mer sosialt bærekraftig, økologisk og økonomisk løsning på problemene.»

Nyttige lenker:

Utfordringen med smarte byer

TAPP-selskap

Algoritmeregister for byen Amsterdam

Levende laboratorium

Smart Cities – Europakommisjonens nettsted

You may also like

Leave a Comment