Home » Identiteten til Facebook-informatoren avslørte: De valgte sine egne interesser, ikke samfunnets interesser

Identiteten til Facebook-informatoren avslørte: De valgte sine egne interesser, ikke samfunnets interesser

by Thure Lindhardt

Frances Haugen intervjuer CBS TV. Foto av CBS News / AP / Scanpix

Noen uker etter starten på en intern Facebook-undersøkelse i sosiale medier i amerikanske medier om den negative innvirkningen bedriftsplattformen har på brukernes mentale tilstand, ble også identiteten til mannen som ga den videre til media avslørt. Dette er en 37 år gammel tidligere Facebook-ansatt, dataforsker Frances Haugen.

Hun ga et 60-minutters intervju til CBS TV og anklaget arbeidsgiveren for å prioritere overskudd fremfor helsen og offentlige interesser til selskapet.

Ifølge henne viser de lekkede dokumentene at Facebook er klar over at plattformene de forvalter brukes til å spre hat og feilinformasjon og bevisst prøver å skjule informasjon.

Facebook har ofte opplevd en interessekonflikt mellom hva som er bra for samfunnet og hva som er bra for Facebook. Du har gjentatte ganger bestemt deg for å forfølge dine egne interesser, som å tjene mer penger, sa Haugen i en intervjusending søndag.

Ifølge CNN har Haugen sendt inn det største antallet klager på en måned til US Securities and Exchange Commission med påstand om at Facebook skjuler forskning på selskapets plattformbrukere for publikum og investorer. Hun delte disse dokumentene med Wall Street Journal (WSJ), som publiserte informasjon de siste ukene.

WSJ kunngjorde at Facebook har utført interne undersøkelser og er klar over hva et sosialt nettverk Instagram er for brukere, spesielt tenåringsjenter.

De lekkede dokumentene sier også at 5 milliarder. Den amerikanske dollarboten Facebook fikk for Cambridge Analytica-skandalen var så høy at den beskyttet selskapets styre og Mark Zuckerberg mot personlig ansvar.

Facebooks nestleder for politikk og internasjonale anliggender Nick Clegg har avvist påstander om at selskapets plattformer har en slik innvirkning på tenåringer. New York Times rapporterte i går at Clegg ville forsøke å avskjære Haugens intervju, distribuere 1500 hudpåstander til ansatte og advare mot villedende påstander.

Cleggassekmadient ga også ut en uttalelse som avviste absurde påstander om at Facebook bidro til 6. januar-utgaven. Riaui Capitol.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder

Rayti kommenterer

You may also like

Leave a Comment