Home » Ingen dobbel for Norge-dominerte Les Bleues

Ingen dobbel for Norge-dominerte Les Bleues

by Connie Nielsen

Mathieu WARNIER, Media365, publisert søndag 19. desember 2021 kl. 19:00

Spillerne til det franske laget, som bommet fullstendig på sin andre periode, tapte for Norge (22:29) i finalen i VM 2021.

Les Bleues gikk fra drøm til mareritt på 60 minutter. Fire måneder etter den store gleden over å vinne OL-tittelen i Tokyo, forlot Olivier Krumbholz sine spillere Granollers-gulvet med bøyd hode og utvilsomt med stor anger. Fordi denne finalen i verdensmesterskapet i 2021 hadde startet med de beste tegnene for franskmennene. Hadde Veronica Kristiansen (2 mål på 4 skudd) holdt Norge i løkken før Nora Mork (5 mål på 10 skudd) kom tilbake fra dobbeltunderskudd før slutten av det første kvarteret, fikk Defence Tricolor gradvis dominans over Norsk angrep . En trend som ble bekreftet de siste ti minuttene av første periode. Laura Glauser (6 stopp ved 22 % effektivitet) var ufremkommelig i nesten åtte minutter. Pauletta Foppa (3 mål på 4 skudd), Estelle Nze Minko (2 mål på 3 skudd), Grace Zaadi (2 mål på 6 skudd) og Lucie Granier (2 mål på 4 skudd) benyttet deretter anledningen til å sende en melding til Fransk lag Tilby å gjøre 5-0. En ledelse som Habs utvidet til seks lengder fire minutter før de returnerte til garderoben, og utnyttet Allison Pineaus pålitelighet ved skudd fra syv yards (4 mål fra 5 skudd).

Tidevannet har snudd for Les Bleues

De siste øyeblikkene i den første akten i denne finalen varslet imidlertid scenarioet til den andre. Med en mengde turnovers og feil, inkludert et dårlig bytte, åpnet Habs døren for Norge. Henny Reisstad (6 mål på 9 skudd) benyttet sjansen til å bringe laget sitt tilbake til fire lengder til pause. En halvpart som endret trenden fullstendig. Dominerende, nesten imperialistisk, krøllet det franske laget seg sammen da de kom tilbake til bakken, og denne finalen ble aldri den samme. Etter å ha tatt plassen til en uinspirert Katrine Lunde (2 stopp ved 17 % effektivitet) på slutten av akt I, infiltrerte Silje Solberg hodet til franske spillere ved å multiplisere intervensjonene etter retur fra garderoben (12 stopp ved 50 % effektivitet) . Resultatet ble 4-0 seier til Norge takket være spesielt Kari Brattset (5 mål på 5 skudd) og Henny Reistad. All franskmennenes innsats i første periode ble utslettet på drøye to minutter. Med hodet under vann forsøkte Coralie Lassources lagkamerater (2 mål fra 2 skudd) å reagere, men klarte bare å lure da nordmennene presset seg gjennom spillet uten problemer.

Norge misset ikke sjansen

Olivier Krumbholz prøvde å finne løsninger, satte Cléopâtre Darleux (5 redninger med 42 % effektivitet) i mål og prøvde å vekke spillerne sine med to time-outs på kort tid, men ingenting skjedde. Tricolor-angrepet viste seg å være fullstendig demontert med en spilletid på elleve minutter uten den minste innsats. På den annen side, til tross for mange slagg i kampen, nølte ikke nordmennene med å innføre en korreksjon på et skrantende fransk lag som bare klarte å score seks mål i andre periode mot seksten i første. Stine Oftedal (5 mål på 8 skudd) ga til og med laget sitt en åtte poengs ledelse til slutt, før Grace Zaadi reduserte en siste gang. Tilbakeslaget er alvorlig for de blå (22-29), som faller fra svært høye et år etter å ha feilet i finalen i EM mot de samme motstanderne. Nordmennene, kronet til europamestere i desember 2020, tar plass på verdenstaket for fjerde gang i historien på slutten av en rett og slett perfekt bane. Ingen tvil om at innsatsen som er gjort for å snu trenden mot Danmark i semifinalen har kostet Les Bleues store penger ettersom de avslutter et flott 2021 med en siste kamp på en bitter tone.