Home » Julenissen fant et guttenavn i en julereklame

Julenissen fant et guttenavn i en julereklame

by Connie Nielsen

For å markere 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofile forhold i Norge, ble det laget en oppsiktsvekkende annonse med tittelen «When Harry Met Santa», skriver metro.co.uk.

Reklamen begynner når en halvnaken Harry går ned trappene og fanger den overraskede julenissen som ga gaver under juletreet på den tiden. Sistnevnte blir rød og sprekker ned i skorsteinen.

Neste år ligger Harry i sengen og tenker på at julenissen skal komme tilbake og hører snart et bank. Mens han går ned, ser Harry julenissen se på svart-hvitt-bildet hans.

Et år senere forbereder Harry seg på ankomsten av julenissen – han kler seg pent, sprayer den beste parfymen og sovner på sofaen.

«Du snorker,» våkner julenissens mann, gir ham en gave og forsikrer ham om at han kommer tilbake.

Etter enda et år skriver Harry endelig et brev til julenissen og sier: «Alt jeg ønsker meg til jul er deg.»

Til slutt går Harrys ønske i oppfyllelse – han blir bedre kjent med julenissen. Noen minutter i året er selvfølgelig ikke nok til å nyte kjærligheten, og mens julenissen tilbringer tid med vennen sin, hjelper innleggene ham med å levere gavene.

Ifølge metro.co.uk har reklame fått mange positive reaksjoner. «Det er bare fantastisk, og ja, øynene mine vannres,» innrømmet en nettbruker.

På den tiden kunngjorde kona til Harrys skuespiller Johan Ehn på Twitter: «Dette er mannen min som kysser julenissen!»

Monica Solberg, Postens markedsdirektør for LGBTQ Nation, sa at postvesenet har forsøkt å se julen fra en annen vinkel de siste to årene.

Post er en altomfattende arbeidsplass med stort mangfold, og det ønsker vi å feire [homoseksualumo dekriminalizavimo] 50 års jubileum med denne store kjærlighetshistorien. I fjorårets kampanje var nissen sint på Posten for å ha tatt fra ham «virksomheten» hans, og i år er nissen glad for at Posten kan hjelpe ham å være sammen med en du er glad i,» sa markedsdirektøren.

Hovedmålet med kampanjen er ifølge henne å vise at Posten ikke står stille og er moderne.

– Vi vil definitivt få negative reaksjoner, men vi er klare til å håndtere det. Retten til å elske det man vil er en naturlig menneskerett, sa Solberg. «Posten har koblet sammen mennesker i 375 år og det vil vi fortsette med, uavhengig av legning eller kjønnsidentitet».

Du kan se annonsen her:

VIDEO: Da Harry møtte julenissen ENG SUB


You may also like

Leave a Comment