Home » Kaczyński: Vi trenger et mektig selskap for å kunne føre en energipolitikk – Puls Biznesu

Kaczyński: Vi trenger et mektig selskap for å kunne føre en energipolitikk – Puls Biznesu

by Gabriel Scott

I et intervju publisert på fredag ​​på portaler og regionale aviser, spurte Polska Press blant annet Kaczyński: hvordan hun vurderer energisikkerheten vår. I lys av at «ikke alle liker å bygge et multiselskap fra Lotos, PGNiG og Orlen», svarte presidenten i PiS: «Vi trenger et sterkt selskap for å kunne føre energipolitikk, og jeg vurderer hva som skjer. i dag veldig positivt i denne saken.»

Jarosław Kaczyński, foto: Marek Wiśniewski

Som han påpekte, vurderte han også veldig positivt at «denne bekymringen ledes av president Daniel Obajtek». Ifølge PiS-formannen er han «en mann med stor oppfinnsomhet, han har samlet folk som tenker som ham». «Og dette er en stor sjanse for å lykkes med planene hans, for den som følger mønstre kan ikke gjøre mye» – sa han. Han bemerket også at «mye vil skje i nær fremtid knyttet til å bygge et nasjonalt energi multinasjonalt, det vil være endringer, men bare til det bedre».

På spørsmål om det er mulig å snakke om atomenergi i energisammenheng, svarte Kaczyński: «Selvfølgelig kan vi det, for det er absolutt fremtiden. Atomkraft er en nullutslippsenergikilde, men mange kvier seg for det. Som han sa, «de vil ikke vurdere alt innen slutten av året, selv om de er enda mer milde med kull.»

Kaczyński la merke til at Italia også hadde kunngjort en retur til kull, og svarte at «hvis vi ønsker å bli kvitt disse avhengighetene til Russland, må vi gjøre det nå». «Det samme gjelder oss, så å skape et selskap som kombinerer styrke med oppfinnsomheten til sjefen sin er noe ekstremt viktig for både Polen og regionen.» Og de ville vært russere, uten min brors avgjørelse. Han ble angrepet av denne grunn», sa PiS-formannen.

På spørsmål «Hvordan ville situasjonen vår vært om vi hadde en rørledning til Norge», svarte han: «Rørledningen til Norge vil bli satt i drift kort tid etter smertefulle smerter, jeg håper den blir satt i drift. Det var faktisk ideen til Piotr Naimski, senere er SLD-regjeringen og statsminister Leszek Miller ute av dette.»

I et intervju ble PiS-presidenten også spurt om hvordan han tror situasjonen i Ukraina påvirker maktbalansen i Europa. Han svarte at «noen ting er permanente i korte perioder av historien». «Tyskland er økonomisk sterkere enn Polen og vil være det i lang tid fremover. Jeg håper det vil endre seg en dag,» sa han.

«Når det gjelder Polens aksept i verden, har vi ikke hatt det så bra siden dagene til +Solidarnosc+,» sa PiS-sjefen. «Bildet av Polen endrer seg fordi det er noen fakta som rett og slett ikke kan benektes og andre som ikke kan glemmes. informere og derfor er vår ekstraordinære aktivitet synlig. Vi har allerede over 2 millioner flyktninger og vi har ikke satt opp leirer. og disse menneskene har et sted å bo «- sa han.

PiS-sjefen understreket at «det som skjer ville vært helt umulig uten staten». «Selvfølgelig er det feil eller utelatelser, det er ikke perfekt, men det er absolutt veldig bra. Og det betyr ikke å ta fortjenestene til polakkene. Holdningen til polakkene er bare fantastisk» – understreket Kaczyński.

Under intervjuet ble det blant annet stilt spørsmål om Polen burde bli med i G20. «Vel, jeg håper vi kommer inn, og det er et reelt politisk mål. Det blir imidlertid ikke lett, men i dag vil det av ulike grunner, også takket være denne bedre opinionen, trolig bli lettere enn før,» sa PiS hode.

Visestatsministeren ble også spurt om landet vårt ikke burde ha sine atomvåpen. «Vel, som polak, selv om jeg ikke var i dette kabinettet, men en pensjonert advokat eller en mer optimistisk pensjonert jusprofessor som jeg planla, vil jeg at Polen skal være veldig sterkt og ha et slikt våpen. Jeg må bare se på realitetene, og realistisk er det ikke noe slikt perspektiv for øyeblikket» – sa han.

You may also like

Leave a Comment