Home » «Klær» på mesterskapet i beachhåndball: Norske lag bytter bikinibukse med shorts

«Klær» på mesterskapet i beachhåndball: Norske lag bytter bikinibukse med shorts

by Catherine Monroe

I forkant av starten av EM i Bulgaria har Norges Beachhåndballforbund bedt det europeiske forbundet om tillatelse til å la damelaget spille i shorts i stedet for å avsløre bikinitruser. Svaret på denne forespørselen var negativt. Til slutt lyder forskriften slik: «Kvinner skal bruke bikini. Trusen skal ikke være mer enn ti centimeter på sidene.» Brudd på dette ville bli straffet med en bot på femti euro per spiller.

Så i shorts

De norske kvinnene spilte sine første kamper i tradisjonell bikinibukse, selv om de varmet opp i lengre shorts. Det skandinaviske landets strandhåndballforbund, ved styreleder Kare Geir Lio, reagerte med skuffelse over ufleksibiliteten til det europeiske forbundet: «Det viktigste er at vi har utstyr der utøverne føler seg komfortable. Hver spiller bør kunne velge innenfor en bestemt linje hva de har på seg for å spille.»

I sin siste kamp, ​​bronsekampen mot Spania, endte nordmennene opp med å spille i shorts. Foreningen hennes støttet henne og ga uttrykk for at hun ønsket å betale en eventuell bot. Den europeiske FA har ennå ikke kommentert om det vil bli en bot eller ikke, men svarte på kontroversen gjennom talsmann Andrew Barringer: «FA er forpliktet til å ta opp dette spørsmålet. En regelendring kan imidlertid bare gjennomføres av den internasjonale foreningen.»

«Naken og sett»

Det norske laget fikk også støtte fra Frankrike. «Det er urettferdig. Penger og bøter er ikke en del av denne diskusjonen. For å få til endringer må landene ta en felles holdning. Det gjør vi nå,» sa manager Valérie Nicolas. «Hvis ingenting endrer seg for neste turnering, vil jeg gjøre en innsats og sørge for at vi spiller i det kostymet vi ønsker. Og vi vil ta konsekvensene.»

Ifølge Nicolas blir bikinibukser mer og mer til sjenanse i sport: «Vi mistet spillere på grunn av antrekkene. De forteller meg at de føler seg ukomfortable i dressene, nakne og blir overvåket. Dette er en sport med mye bevegelse og bikinien er spesielt vanskelig. I tillegg kommer også plager, for eksempel under menstruasjon. Og så er det selvfølgelig de religiøse grunnene.»