Home » Kowalski: Sinne etter Raków eller hvorfor de ikke nådde Champions League

Kowalski: Sinne etter Raków eller hvorfor de ikke nådde Champions League

by Catherine Monroe

Vurder veien til eliminering. Bad Flora Tallinn, veldig gjennomsnittlig Aris Limassol, Karabakh Agdam og FC København, de dårligste på mange år, viser nøyaktig samme nivå som Raków. Ingen tungvektere av europeisk fotball på veien, ingen fra de sterkeste ligaene. Bare en solid dansk mester, ikke på sitt beste i det hele tatt. Jeg måtte bruke den og det var det.

Se også. Raków Częstochowa var bare et steinkast unna Champions League. Zbigniew Boniek: Nysgjerrighet, én gang på 10 år!

Dawid Szwargas lag eliminerte de tre første rivalene takket være deres ordnede forsvarsspill, konsistens, nøyaktighet, begrenset sine egne feil til et minimum, osv. Denne siste duellen, i tillegg til alt som fungerte tidligere, krevde litt mer fantasi og oppfinnsomhet fra trener, fantasi spilleren. I en setning: noe ekstra som kan overraske motstanderen.

Hvis vi forårsaket et problem i den første etappen, tapte veldig uheldig, men ikke scoret et mål, måtte vi reagere i den andre etappen. Det beste beviset på det var avslutningen der Zwoliński scoret et mål som gjenopprettet håpet. Men hvorfor ventet treneren så lenge? Hvorfor spilte Piasecki til og med på førstelaget og ikke Zwoliński, som har mer internasjonal erfaring og er teknisk bedre? Hvorfor slapp ikke treneren Yeboh inn tidligere, hvorfor ventet han nesten tretti minutter etter å ha innrømmet Kittel å komme inn?

Svaret ligger i hvor kjernen i ideen om den nåværende kreften ligger. Fordi Raków må være konsekvent, fordi du må tjene din plass, fordi det ikke er noen snarveier her. Det som skjedde på trening bør overføres til spillet. Ikke et millimeteravvik.

Det som brakte dette laget til stedet enhver polsk klubb drømmer om, ble deres forbannelse i øyeblikket av den viktigste testen. For å si det enkelt: Det viktigste spillet i klubbens historie ble latterliggjort fordi… du holdt deg for mye til reglene dine. Selv om treneren egentlig var veldig talentfull, viste han seg å ikke være fleksibel nok, han taklet ikke oppgaven, han kom ikke med noen ideer. Selvfølgelig er det også viktig å merke seg at på grunn av skaden hans, hadde han ikke artister som kunne gjøre en forskjell som Jean Carlos eller Ivi Lopez. Og han som var berømt for sine flotte redninger i mål (Kovacevic) mislyktes i begge innslupne mål.

Ja, orden er veldig viktig i moderne fotball, men uten en sportslig nerve, evnen til å gjøre noe sprøtt, vil du ikke krysse en viss grense. Og selv om du så på Raków-spillerne som sto midt på banen og hørte på Champions League-hymnen som allerede ble spilt i siste kvalifiseringsrunde, kunne du ikke se… det noe. Heldig vi kom så langt. Og selv om vi taper, har vi fortsatt en fin Europa League.

Alt stemmer, Europa League er også en suksess, mange veldig seriøse lag, gode penger. Det var imidlertid en sjanse til å ta hele potten og tjene opptil 20 millioner euro, som med fornuftig ledelse (og det er mulig i Częstochowa) permanent kunne heve det polske laget til et høyere nivå. En slik mulighet dukker kanskje ikke opp igjen med det første. Derfor bør glasset etter min mening betraktes som halvtomt spesielt i dette tilfellet…

Det ville vært annerledes om nøyaktig samme resultat ble oppnådd med et annet lag. La oss anta at Raków er en veldig lovende spiller med unge spillere som snart vil seile til store farvann og at han vil tjene mye penger på dette, og vi vil være glade fordi vi har herdet spillere for det polske landslaget. Og likevel ble det reist et tårn i Czestochowa for ikke så lite penger, som skal drives her og nå. Jeg tenker ikke så mye på fremtiden og hva som er igjen for polsk fotball på sikt. Tre polakker korsfestet og utlendinger.

I det stjernespekkede laget til norgesmesterne Molde, som tapte mot Galatasaray Istanbul, besto førstelaget av elleve nordmenn. Fem innbyttere var også nordmenn. Og selvfølgelig den norske treneren. De skal snart spille i Europa League, men blir også eliminert for millioner og bestemmer styrken til landslaget. Det er lettere å akseptere nederlag. Glasset er tydeligvis halvfullt her.

Selvfølgelig er det vanskelig å være sint over Częstochowa-konseptet, i Częstochowa har du rett til å være det. Og derfor gjorde de mer enn andre i bakgården vår, Rakow, eieren, spillerne, trenerne fortjener respekt, men man kan ikke annet enn å si at i det avgjørende øyeblikket kunne ting vært gjort bedre. Lykken var innen rekkevidde. Vi tok det ikke ut, ikke fordi vi ikke hadde råd, men fordi vi ikke ville prøve.

You may also like

Leave a Comment