Home » Krig i Ukraina, implikasjoner for sport: Utvidede sanksjoner i Europa mot Abramovich

Krig i Ukraina, implikasjoner for sport: Utvidede sanksjoner i Europa mot Abramovich

by Gunnar Garfors

Russland, forsvarende mestere, men utestengt fra lagkonkurranser på grunn av krigen i Ukraina, vil bli erstattet av Serbia i sluttfasen av septembers Davis Cup, kunngjorde det internasjonale tennisforbundet (ITF) mandag.

Serbia, valgt fordi «det topprangerte laget av semifinalister i 2021», allerede hadde mottatt en invitasjon til å integrere denne siste fasen direkte uten å gå gjennom kvalifiseringen, så en annen nasjon vil motta invitasjonen som opprinnelig ble gitt av Novak Djokovics lag, spesifiserer instansen.

I Billie Jean King Cup (Ex-Fed Cup) blir Russland, også forsvarende mestere, erstattet av Australia, valgt på samme vilkår som Serbia. Når det gjelder den nye invitasjonen til Davis Cup, vil den bli «tildelt en av de 12 nasjonene som ble eliminert under kvalifiseringsfasen som fant sted 4. og 5. mars», spesifiserer også ITF, om kvelden Ecuador, Romania, Finland , Colombia, Canada, Brasil, Slovakia, Ungarn, Norge, Japan, Tsjekkia eller Østerrike.

Dette nylig inviterte laget vil derfor bli med Kroatia, finalister fra 2021 og automatisk kvalifisert, Serbia, Storbritannia (som hadde dratt nytte av en av de to originale invitasjonene) samt de 12 nasjonene fra kvalifiseringsrunden som ble spilt i mars: Argentina, Australia, Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Kasakhstan, Sør-Korea, Nederland, Spania, Sverige og USA.

Med Billie Jean King Cup (ex-Fed Cup) kvalifisert i stedet for Russland, vil ikke Australia delta i kvalifiseringsrunden 15.-16. april 2022. Motstanderen, Slovakia, er automatisk kvalifisert til fasefinalene, sa ITF. I likhet med Russland og av samme grunner er Hviterussland erstattet i Davis Cup- og Billie Jean King Cup-tabellene: Belgia, som det måtte møte i kvalifiseringsrunden til kvinnekonkurransen, går automatisk videre til finalen, mens det er på herrenes det ifølge ITF Mexico, som utnyttet motstanderens fall for å rykke opp til verdensgruppe 1 uten kamp.

You may also like

Leave a Comment