Home » Kronprins Haakon besøker en utstilling om kunstig intelligens på Teknisk museum i Oslo

Kronprins Haakon besøker en utstilling om kunstig intelligens på Teknisk museum i Oslo

by Peter Østbye

Kronprins Haakon besøkte Teknisk museum i Oslo fredag ​​8. april 2022. Tronarvingen åpnet og besøkte deretter en utstilling dedikert til ny teknologi og spesielt kunstig intelligens.

Les også: Kronprins Haakon åpner Royal Motor Show

Åpning av utstillingen viet kunstig intelligens på Oslo Tekniske Museum

Det var robothunden Freke som hilste på kronprins Haakon ved ankomsten til Teknisk museum i Oslo fredag. Robothunden satte tonen under dette besøket dedikert til kunstig intelligens. Teknisk museum er dedikert til informatikk og telekommunikasjonshistorie.

(Foto: Liv Anette Luane, Det Kongelige Hoff)

«Jeg er så gammel at jeg husker første gang jeg hadde et modem. Jeg koblet til, det sprakk litt, klikk kom ut, så var jeg online. Jeg var i California og fikk en e-post fra venner og familie her i Norge.husket kronprins Haakon under besøket på museet.

(Foto: Liv Anette Luane, Det Kongelige Hoff)

Kronprins Haakon anerkjente nytten av en slik utstilling, som også presenterer historiske gjenstander, hvorav noen er helt ukjente for den nye generasjonen. «Det får meg også til å tro at barna mine ikke har de minnene.»

(Foto: Liv Anette Luane, Det Kongelige Hoff)

Les også: Kong Harald og kronprins Haakon ved Forsvarsmuseet feirer 30 år med kongen av Norges regjeringstid

I stedet for å klippe det tradisjonelle røde sløyfen, åpnet kronprins Haakon utstillingen med å stikke inn kabler som robothunden ga ham. Deretter svarte han på et kort spørreskjema foran en skjerm og ansiktet hans ble skannet for å oppdage humøret hans. Så, i henhold til de skannede funksjonene, ble han foreslått en personlig rute for å vandre gjennom museet. Alle museumsbesøkende må gjennom denne prosessen for å få en personlig omvisning.

(Foto: Liv Anette Luane, Det Kongelige Hoff)

Blant utstillingene i den permanente samlingen er en kongelig relikvie. Mobiltelefonen til Kong Olav V, bestefar til kronprins Haakon, er utstilt i museet. Kongens apparat var den andre mobiltelefonen som kom til Norge. Den ble gjort tilgjengelig for kongen i 1981. Det er en 17 kg NMT-telefon han brukte til å ringe første gang, og ringte lege, Harald Lystad, i Hemsedal.

(Foto: Liv Anette Luane, Det Kongelige Hoff)

På Norsk Teknisk Museum vil besøkende finne en rekke gjenstander som var eid av kongefamilien. Kong Haakons første bil, en Minerva-modell fra 1913, og Kronprins Olavs elektriske Mini-Cadillac fra 1912 har lenge vært utstilt på Teknisk museum. Dette museet, som er mer enn et århundre gammelt, har vært vertskap for medlemmer av kongefamilien mange ganger. Alle Norges konger har besøkt den, ofte for å åpne en ny utstilling. Siste besøk var i 2010 da kronprinsesse Mette-Marit åpnet en utstilling om medisinens historie. 9. april åpnet mannen hennes den nye utstillingen dedikert til kunstig intelligens.

Nicholas Fontaine

sjefredaktør

Nicolas Fontaine har vært frilans webredaktør siden 2014. Etter å ha jobbet som tekstforfatter og skribent for en rekke belgiske og franske merker og medier, har han spesialisert seg på royalties. Nicolas er nå sjefredaktør for Histoires royales. nicolas@historiesroyales.fr


You may also like

Leave a Comment