Home » Latvisk forretningsidé mottar 100 000 EUR investering / artikkel

Latvisk forretningsidé mottar 100 000 EUR investering / artikkel

by Gunnar Garfors

Hvis det nye selskapet utvikler seg vellykket de neste månedene, kan det søke om nye investeringer.

Jānis Kreilis, Juris Sorokins og Roberts Tomme har vært uatskillelige venner siden de kom hjem etter å ha studert i utlandet og ble medstiftere av foreningen «With World Experience in Latvia».

Gutta har drevet forretninger sammen i litt over et år, det lille kontoret har både et balansebrett for elskere av skarpe sensasjoner, og brettspill for en roligere hvile.

For noen måneder siden fikk gutta en sprø idé om å søke på den internasjonale oppstartsakseleratoren «Antler», hvor de beste forretningsideene velges ut, team dannes og trenes, og de beste mottar midler til forretningsutvikling.

«Vi besto en konkurranse for å komme bredt inn i dette programmet, og nå har vi jobbet hardt for å få finansiering de siste månedene. Og det er en sann glede å få anerkjennelse fra erfarne folk i bransjen som sier – ja, du har helt rett!» sier Robert Tomme, en av grunnleggerne av det nye selskapet Hyperjob.

Ideen med Boys» Business er veldig enkel – å gjøre gammeldagse stillingsannonser relevante i dag.

– Stillingsannonser sier ikke så mye. Hvis du ser på det, kan de like gjerne ha blitt maskinskrevet, sier Jānis Kreilis, leder for Hyperjob.

«Å lese en stillingsannonse er øyeblikket når en jobbsøker tar en avgjørelse – OK, jeg vil søke eller ikke. I denne ordinære teksten er det liten mulighet til å fortelle mer, for å få noen til å føle som denne spesifikke bedriften. Vi løser alle av dette ved å inkludere bilder, inkludert bedre data, andre typer innhold og videoer slik at en person forstår nøyaktig hva man kan forvente når man søker jobb.»

Den latviske ideen fikk ikke bare ros og nye kunder fra investorer, men også et tilskudd på 110 000 amerikanske dollar, nesten 100 000 euro.

Disse pengene kan de bruke som de finner best. Fremdriften vil bli evaluert om noen måneder og ny finansiering kan skaffes dersom utviklingen lykkes.

«Vi planlegger å fortsette å utvikle og forbedre produktet, men viktigst av alt, å øke salget. Det betyr å forstå kanalene som vi kan nå våre potensielle kunder, vår målgruppe, sier en av grunnleggerne av det nye selskapet, Juris Sorokins.

Etter flere måneder med å konkurrere mot oppstartsbedrifter fra hele verden, har guttene fått tillit til at Latvia kan holde tritt med ideene. Nøkkelen er å stole på deg selv.

En feil i artikkelen?

Marker tekst og trykk Ctrl+Enterå sende utdraget til redaksjonen!

Marker tekst og trykk Rapporter en feil Knapper for å sende tekst for å redigere!

You may also like

Leave a Comment