Home » Latviske innebandyspillere taper for andre gang i verdenscuppen uten å score mål

by Thure Lindhardt

Selv om kampen ikke ville endre mye for Tsjekkia, scoret motstanderspillerne to mål i løpet av de første seks minuttene av første periode.

Med fem minutter igjen av slutten av tredje periode hadde latviske Anna Ankudinova en sjanse til å score kampens første mål, men motstanderens keeper spilte feilfritt og fanget ballen før Ankudinova kunne ta et kastet.

I andre periode hadde tsjekkerne flere gode målsjanser, men kunne først realisere en av dem i det 12. minutt. Selv om flertallet av latviere forsvarte målene sine kraftig, ble enda et mål scoret bare ett minutt og ti sekunder før slutten av andre periode.

De latviske spillerne fikk sin første avvisning i det åttende minuttet av kampen, og målet var ikke i undertall.

På slutten av kampen hadde Jūlija Rozīte en sjanse til å score da den tsjekkiske keeperen ikke klarte å treffe ballen, men ballen fant ikke veien inn i det tilnærmet tomme målet.

Martina Repkova, som ble kåret til lagets beste spiller, skilte seg ut med fem mål scoret på det tsjekkiske landslaget

Keeper Jana Filipsone, som debuterte i mesterskapet, ble kåret til Latvias beste spiller i den kampen. Hun kjempet mot 20 motstandere i den kampen, mens den tsjekkiske keeperen Jan Kristianova bare pådro seg fem skudd.

Neste kamp spilles av latviske innebandyspillere onsdag klokken 11. mot det norske landslaget i kampen om de åtte beste.

Søndag, i den første kampen i gruppen, slapp latviske innebandyspillere fra det polske landslaget inn 4:6, men overga seg mandag 0:13 foran Sveits. Tsjekkia slo først Sveits 5-2, men så 6-2 over Polen.

I en gruppe spiller lagene mot hverandre. Eierne av de to første plassene i gruppe A og B går umiddelbart videre til kvartfinalen, men eierne av tredje- og fjerdeplassen må møte de to sterkeste lagene i hver gruppe på andreplass.

Hovedtreneren for det latviske landslaget Jānis Inģists har lagt til to keepere, fire forsvarsspillere og 14 angripere til landslaget.

Den største representasjonen av spillerne er klubben Kocēni «Rubene» – ni innebandyspillere. To spillere er fra Kekava «Bulldogs» / NND og Cēsis «Lekrings», men den ene etter den andre representerer lagene «Līgatne» og «Ķekava». Ytterligere fem innebandyspillere spiller i utenlandske klubber i Sveits og Finland hver dag.

Det latviske kvinnelandslaget ligger for øyeblikket på sjuendeplass på verdensrankingen, men ved forrige verdenscup, som fant sted for to år siden i Neuchâtel, Sveits, ble laget åttende.

Latviere har deltatt i alle de 12 verdensmesterskapene som er avholdt så langt, og hver gang har de nådd topp åtte. Ved verdensmesterskapet i 2007 tok det latviske landslaget fjerdeplassen.

Jānis Inģistas støttes av trener Linda Līce og treningstrener Kaspars Reikmanis.