Home » Masud Gharahkhani, iraneren som vil «rydde opp» i det norske parlamentet

Masud Gharahkhani, iraneren som vil «rydde opp» i det norske parlamentet

by Gunnar Garfors

Denne unge Labour-parlamentarikeren, som kom til Norge med foreldrene sine i en alder av 5 år, ble president for en institusjon i slutten av november som har blitt rystet av anklager om overgrep fra enkelte folkevalgte. Han har siden tatt oksen ved hornene, melder rikets presse.

25. november ble Masud Gharahkhani taler for Norges parlament, landets nest høyeste politiske embete etter kongen. Aldri før har en utenlandsfødt person hatt denne stillingen. Søkeren er født i Teheran i 1982 og var bare 5 år gammel da han bodde sammen med sin far, en fagforeningsmann, sin mor m.fl. «en dollar i lommen»sier han til offentlig radio-tv NRK.

Den unge Masud vokste opp en tid på et mottak for flyktninger. For å tjene til livets opphold plukket foreldrene jordbær. Så ble moren lærer og faren kommunal integreringsansvarlig. Selv jobbet han på sykehus som radiolog mens han meldte seg inn i Arbeiderpartiet. Han ble valgt inn i kommunestyret i 2017 og flyttet til Stortinget i 2017. I høst ble den 39 år gamle gutten fra Teheran utnevnt til ledelsen. Arbeidet hans, sa han den gang, er sitert i post, «vil bestå i å gjenopprette tilliten til dette huset». Han la til: — Det blir ikke lett, det kan alle se, men denne ryddejobben motiverer meg.

Stol på halv stang

Faktisk har troverdigheten til denne institusjonen lidd gjennom forskjellige saker. To av de tre tidligere presidentene har måttet gå av på mindre enn fire år. En i 2018 for hans ansvar for å drive kostnadene ved å renovere parlamentets sete. Den andre det

[…]

Anthony Jacob

You may also like

Leave a Comment