Barnehage. Foto av Zen PR
Den 23. november var det en høytidelig markering «Med et eventyr rundt om i verden», hvor de nye lokalene offisielt ble overlevert til de minste.
«Vi er en moderne og innovativ institusjon som skaper utdanning som møter behovene til barnet i det 21. århundre. Verdensbasert og barnesentrert utdanning er organisert av kompetente lærere. Kvaliteten på opplæringen i barnehagen og institusjonens omdømme i samfunnet styrkes gjennom kontakter med fagmiljøet til VMU Akademiet for Pedagogikk, Senter for lærerutdanning. I samarbeid med lærere og studenter fra ulike kurs får barn ny erfaring fra elever på førskole- og førskolepedagogikkkurset, som hele tiden er involvert i pedagogisk praksis. Derfor er barnehagetilbudene moderne, trygge, fargerike og hygieniske. Det finnes nok ulike pedagogiske verktøy i det pedagogiske miljøet til å stimulere til aktiv aktivitet, nysgjerrighet, kreativitet og fantasi hos barnet. Vi er glade for at barnehagens plass og utstyr samsvarer med dagens møbleringstrend, for eksempel installasjon av et moderne recuperativt ventilasjonssystem, som ifølge forskere bidrar til å redusere spredningen av ulike virus, noe som er svært viktig i innredningen. øyeblikk. Det er et lukket, romslig, opplyst miljø for glede og moro for barna utenfor, sier Ieva Pažusienė, læreren og lederen av «Mažosios akademija»-barnehagen.
Barn kan se universitetsrommene på nært hold
Barnehagen fungerer også som grunnlag for praktisk læring ved universitetet. I følge direktør I. Pažusienė gir lærerne råd til lærere i generelle spørsmål knyttet til barns oppdragelse og atferd og hjelper til med å løse spesifikke problemer for barna, om nødvendig. I tillegg utfører forelesere og studenter ved utdanningsprogrammer ulike undersøkelser innen utdanning, hvis resultater bidrar til å forbedre utdanningsaktiviteter. «I tillegg kan våre små oppleve universitetets forelesningssaler på nært hold, bruke leke- og robotlaboratoriene, bli kjent med potensielle lærere eller studenter som er interessert i å undervise,» sier I. Pažusienė.
Teoretisk kunnskap testes i praksis
Barnehagepraksis utføres av studenter i bachelorgraden i førskole- og førskolepedagogikk, de fleste av praktikantene forblir i arbeid. Det samme skjedde med lærer Greta Kaziukonyte, som sier at dette arbeidet krever tålmodighet, besluttsomhet, lyst og kjærlighet. Hun studerer for tiden til en mastergrad i utdanningsledelse ved Vytautas Magnus University, så hun kombinerer forelesninger med arbeid. «Jeg prøver alltid å gi alt for jobb så vel som for studier, så jeg merker at jeg ofte ikke lenger finner tid til meg selv, men det er verdt å nevne at barns smil, omsorg, kjærlighet, varme, samtale kjøper alt tilbake», sier Greta.
En annen 2. års elev i førskole- og førskoleutdanning, Vestina Nauckaitė, ble tilbudt muligheten til å teste seg i arbeid med barn under forelesningen.
«Jeg begynte å jobbe i denne barnehagen om sommeren etter mitt første år. Jeg hadde planlagt at det bare skulle være jobb om sommeren, men så langt er jeg en del av et fantastisk team som gjorde at jeg bestemte meg for å bli. Det var riktig trinn, fordi jeg kan prøve ut det teoretiske materialet tilegnet i forelesningene i praksis, kan anvende kunnskapen jeg har tilegnet meg på jobb, noe som gjør at jeg kan gjøre oppgaver mer målrettet og kvalitativ og jeg må håndtere situasjoner som ikke oppstår hver dag i den teoretiske delen beskrevet hva som gjør det mulig å forbedre seg og vokse som lærer, sier V. Nauckaitė.
Lagbygging er basert på den magiske «2P»-regelen
Det er i dag tre grupper i barnehagen, en fjerde er planlagt for fremtiden. I følge I. Pažusienė har erfaring vist at man må følge den magiske regelen «2P» for å bygge et vellykket lærerteam. Hva er det? Respekt og tillit til hverandre. «Uten gjensidig tillit vil det ikke være noe team og en ny generasjon lærere som snakker minst ett eller to fremmedspråk, mestrer moderne teknologier, stadig forbedrer og forbedrer seg i Litauen og i utlandet. Vi deltar for tiden i et internasjonalt prosjekt for å promotere god pedagogisk praksis med et norsk barnehagebarn, sier I. Pažusienė.
«Hardcore gamer. Vennlig reise-ninja. Livslang oppdagelsesreisende. Stolt leser. Matinteressert. TV-banebryter.»