Home » Nederlag uten Frankrikes innflytelse mot Norge

Nederlag uten Frankrikes innflytelse mot Norge

by Thure Lindhardt

De franske håndballspillerne avsluttet søndag første halvdel av OL-turneringen i Tokyo med et ubetydelig tap mot Norge (32:29), mens gruppeseieren allerede var sikret for dem.

Nikola Karabatics lagkamerater hadde allerede sikte på tirsdagens enestående kvartfinale mot Bahrain, fjerdeplass i den andre puljen.

Franskmennene var i stand til å benytte anledningen til å jobbe med de neste knockout-kampene: en syvmannskamp uten keeper på offensiven, arbeid med automatisering, integrering av de vanlige innbyttere …

Men noen få skygger har fordunklet bildet av denne så langt ideelle første halvdelen av sesongen: muskelskaden på ryggen Timothey N’Guessan i begynnelsen av kampen, som ikke kom tilbake til banen etter en sesong som allerede hadde vært. forstyrret av fysiske sammenbrudd, og til en adduktor av kantspiller Hugo Descat, for 100 % på kast fra 7 m i løpet av de fem første kampene. Angel Ludovic Fabregas følte seg også litt på vakt mot slutten av kampen.

Gérard med stor suksess i burene

I første akt, til dels for passive i forsvar, holdt de blå seg bak med fire mål etter 22 minutter (13:9), men klarte å ta igjen takket være den gode formen til Nedim Remili og Ludovic Fabregas.

I mellomtiden avskyet keeper Vincent Gérard angriperne til verdensmesteren i 2020 med 10 redninger på 25 forsøk i løpet av de første 30 minuttene, inkludert 4/4 i hans favør på straffe.

Uten noen gang å bli ukontrollert, jaget Guillaume Gilles menn ofte etter scoringen under dette oppgjøret mot nordmennene, for første gang siden 1972 i OL-turneringen.

På slutten av kampen, uten hell, lot de skandinavene, som skal kjenne motstanderen i kvartfinalen søndag kveld, endelig ta ledelsen med tre mål.

Samtidig har Melvyn Richardson fått tilbake litt spilletid som ikke hadde spilt ett minutt siden åpningskampen.

Tirsdagens møte mot Bahrain virker mer enn overkommelig for franskmennene ettersom de dominerer første runde mens motstanderen kun har vunnet én av sine fem gruppekamper.