Home » Negativ uttalelse fra Helsedepartementet om utvidelse av sykehuset i Międzylesie. Klinikken er kansellert – nyheter

Negativ uttalelse fra Helsedepartementet om utvidelse av sykehuset i Międzylesie. Klinikken er kansellert – nyheter

by Gunnar Garfors

Negativ uttalelse fra Helsedepartementet om utvidelse av sykehuset i Międzylesie. Sykehuset anket

Senere denne måneden vil helsedepartementet vurdere anken til Międzyleski spesialistsykehus i Warszawa. Departementet hadde tidligere avgitt en negativ uttalelse om det tilrådelige med å utvide sykehuset. Dette er et viktig medisinsk anlegg i hovedstaden som betjener nesten 300 000 mennesker. Pasienter i Warszawa og nær Warszawa.

Det er penger til utvidelse av sykehuset, men også «nullpoeng» til investeringer fra Helsedepartementet.

— Gjenoppbyggingen var allerede planlagt før pandemien. På grunn av koronaviruset måtte investeringen utsettes. Vi gir midler, men det er ingen godkjenning fra departementet – sier lederen av helsekomiteen til Mazovia-forsamlingen, Krzysztof Strzałkowski. – Derfor vedtok Stortinget nesten 300 millioner zloty til bygging av nye sykehusbygg, som også er beregnet på avdelinger som kan fungere som infeksjonsavdelinger i tilfelle en pandemi. Og Helsedepartementet blokkerer denne investeringen med sin negative mening – han legger til.


— Vi ønsket å skape 150 nye plasser for pasienter sier ordføreren i Wawer-distriktet, Norbert Szczepański. Det betyr på den ene siden helhetlig behandling og på den andre siden forbedret tilgang. Det påvirker oss, det påvirker også andre innbyggere i Warszawa. Dette vil bidra til å lette byrden på andre sykehus forklare.


Som departementets kommunikasjonskontor fortalte oss, oppfyller ikke den foreslåtte investeringen kravene i de strategiske dokumentene, den provinsielle transformasjonsplanen og helsebehovskartet. Derfor fikk forlengelsesforespørselen null poeng.

Sykehusmyndighetene anket denne uttalelsen og departementet vil behandle klagen senere denne måneden.

Les også: Færre tog kommer på skinnene i august. Jernbanearbeidere varsler endringer

You may also like

Leave a Comment