Om to uker skal barna tilbake til skolen og foreldrene vil ha mer ansvar
| bilde pixabay
Meldinger
Snart vil barna gå tilbake til skolen og foreldrene vil ha flere jobber. Overføring til ekstraklasser, interessegrupper, svømmebasseng, karate osv. I tillegg kommer husholdnings- og yrkesoppgaver, slik at det om kveldene er vanskelig å finne styrken til å hjelpe barna med å lære – derav populariteten til veiledning. Spørsmål: Er det bedre å velge murstein-og-mørtel- eller nettkurs? Vi har sjekket.
I teorien kan nesten alle kurs gjennomføres på nett. I praksis er det imidlertid vanskelig å forestille seg svømmetimer, idrettstrening eller dramasirkler foran datamaskinen. Så la oss fokusere på veiledning.
Nyutdannede og studenter, tidligere innvandrere, morsmål
Når vi leter etter nettkurs, kan vi enkelt finne plattformer som er spesialiserte på denne typen klasser. De tilbyr tjenestene til veiledere som har som oppgave å undervise barna våre i polsk, et fremmedspråk, matematikk, men også fysikk, kjemi, biologi, historie og til og med programmering.
Allerede før vi velger faget vi er interessert i, får vi tilgang til basen av lærere som tilbyr sin hjelp. Heldigvis tvinger mange av disse sidene oss ikke til å registrere oss for å se hva veilederens erfaring er og hvor mye leksjonen koster. Dette lar oss velge, før vi betaler for undervisningen, at barnet vårt skal undervises i engelsk av en lingvist eller noen som har bodd i eller vært i Storbritannia i mange år. Valget er veldig bredt, det samme er erfaringen og opplæringen til lærerne. De er både studenter og nyutdannede ved de beste polske universitetene.
I de fleste tilfeller gir veilederen viktig informasjon om seg selv – hvilken skole han ble uteksaminert fra eller hvor og hva han studerer og hvilket omfang av materiell han kan fullføre med eleven. Vanligvis oppgir hver lærer også hvor mange gruppene deres er. Det hyppigst angitte antall deltakere er mellom to og fem personer. Av beskrivelsen kan vi også se hvordan slike leksjoner ser ut.
Et eksempeltilbud fra Zuzanna som veileder matematikk: «Hei! Jeg er student ved Wrocław University of Science and Technology (Wrocław University of Science and Technology – red.) og gir meg matematikk. Nedenfor skal jeg gi deg hvordan vi skal jobbe
– Jeg gjennomfører timene på en interaktiv tavle der vi jobber sammen.
– Etter timen legger jeg alt materialet på CD-en som jeg skal dele med deg, så ingenting går tapt.
– Jeg gjennomfører timer av ulik lengde og tid på dagen, så vi finner garantert en felles dato!
– Vel… jeg vil ikke takke nei til litt hjelp etter jobb.
fjernundervisning Online betyr ikke billigere
Merk følgende! Hvis du ønsker å velge fjernundervisning fordi du tror det er et billigere veiledningsalternativ, så tar du feil. Ja, hvis du skriver inn begrepet «online leksjoner» i søkemotoren vil du få tilbud «en-til-en leksjoner eksternt fra 15 PLN per time», men hvis du går til en bestemt side vil du se at det er rett og slett ingen slik veiledning er tilgjengelig eller at en veileder med slike tariffer ikke lenger er tilgjengelig i timeplanen. Så hvor mye koster en time fjernundervisning? Til og med 100 PLN for å lære kjemi eller fysikk. Matematikk koster fra rundt 30 zloty og oppover, det samme gjelder polsk og engelsk (antallet veiledere her er virkelig enormt, så det er en sjanse for at vi finner et billigere alternativ).
Hvis vi ikke ønsker å bruke plattformer som tilbyr veiledning, kan vi søke etter fjernundervisningstilbud på annonseportaler. Vi må imidlertid være klar over at kostnaden for én leksjon er sammenlignbar med den som tilbys av nettbaserte plattformer/skoler.
Fordeler og ulemper med online veiledning
Online veiledning er derfor ikke et alternativ for de som har et budsjett. Men faktum er at barnet vårt lærer hjemme, så vi slipper å ta det med oss eller reise alene. Fordelen med nettkurs er også muligheten til å arrangere et møte på tidspunkter som passer for studenten. Dette kan være tidlig på morgenen (f.eks. før skolen) eller sent på ettermiddagen. Noen ganger er det også mulig å endre timene eller til og med dagen for timene.
Når det gjelder boligklasser, må vi vite at det har vært så populært i flere år at personen som driver det vanligvis har «tildelt» dager og timer dedikert til en spesifikk student. Oftest velger vi engelsk, matematikk (siden dronningen av naturvitenskapen kom tilbake til Abitur, er den mest tallrike gruppen nyutdannede på videregående skole) og polsk.
Marta er mor til 16 år gamle Olek og 12 år gamle Ali. Sist skoleår studerte gutten matematikk eksternt. I år fant foreldrene ham en lærer som ville komme hjem til dem.
Vi bestemte oss for å ta nettkurs fordi vi trodde det ville være praktisk. Da Olek begynte på videregående, ba han om tilleggstimer i matematikk selv for ikke å komme på etterskudd med sin Abitur. Først syntes vi det var en god idé. Han hadde ingen steder å gå, vi holdt øye med ham og alt virket bra for oss. Og det var nok bare begynnelsen. Da ble sønnen trukket inn i sitt ungdomsliv, og foretrakk å snakke med vennene sine fremfor med en lærer. Da klassekameratene lyttet til læreren og løste problemer med ham, gjorde sønnen andre ting –
sier Marta. Og legger til:
Jeg har selvfølgelig ingen klager på veilederen, vi valgte ham nøye – vi vet at han har kunnskap. Det er bare det at etter en viss alder har man forskjellige prioriteringer. Derfor gikk vi i sommerferien på jakt etter en matematiker til Olek som ville komme til oss. Jeg håper at det at vi får muligheten til å snakke ansikt til ansikt med læreren vil motivere sønnen min. Når det gjelder kostnaden, vil det koste oss litt mer siden du kommer til oss.
Marta innrømmer at det var annerledes med datteren, som fant et språkkurs hun ønsker å fortsette i det nye skoleåret.
Alis lidenskap er ikke bare å lære engelsk, men også å møte mennesker, gjerne fra hele verden. Hun har funnet et kurs for seg selv. Det ble drevet av en dame fra Jamaica. Datteren gleder seg. Damen snakket om reiser, forskjellige skikker og hadde en aksent som polske lærere for datteren manglet.
Fjernundervisning er en måte å jobbe på fra ethvert hjørne av verden
Julia er 28 år og har undervist i engelsk i nesten 12 år. Først dro hun hjem til studentene, så inviterte hun dem hjem til henne. Hun klaget aldri over mangelen på arbeid.
Da jeg var tenåring, var elevene mine stort sett barneskolebarn. Du vet, ikke alle hadde tillit til mine undervisningsevner. Over tid skapte jeg et navn, folk anbefalte meg, og derfor planla jeg en hel uke, selv om jeg opprinnelig bare skulle undervise i helgene. I løpet av studiene begynte jeg også å undervise i polsk
sier Julia. Til slutt bestemte hun seg for å reise til Norge. Og at hun var lei for å forlate «hennes» studenter forbinder henne med dem på nettet.
Ærlig talt, jeg har aldri hatt en god mening om fjernundervisning. Jeg syntes det var vanskelig å få en elevs oppmerksomhet fordi han eller hun har evnen til å gjøre ti andre ting. Elevene mine har overbevist meg om at ikke alle kommer til saken slik. De betaler meg, så det er i deres beste interesse å få mest mulig ut av disse timene. Og med dagens muligheter kan en slik leksjon være veldig interessant.
Julia legger til at foreldre – spesielt de yngre barna – er glade for at de takket være fjernundervisning slipper å ta barna med til neste time. Enda mer slik at det er flere fritidsaktiviteter hvert år.
«Uhelbredelig matforkjemper. Utforsker. Vennlig popkulturelsker. Stolt ølmaven. Ivrig arrangør. Sertifisert musikknerd.»