Home » Google gir båndene dine til politiet. Ingen arrestordre

Google gir båndene dine til politiet. Ingen arrestordre

by Connie Nielsen

Google og Amazon har innrømmet at de vil gi politiet tilgang til videoer tatt opp av smartenhetene våre dersom det skulle være et presserende behov. Tjenestemenn er ikke pålagt å fremlegge en rettskjennelse.

Jeg tror ikke det er en hemmelighet for noen at vi stadig blir tatt opp. Til og med telefonene våre tar opp smakebiter av stemmen vår fra tid til annen, som du kan sjekke i Google-kontoen din. Og har vi i tillegg kameraer fra kategorien smarthus, blir vi nesten alltid tatt opp.

Google og Amazon gir dataene videre til politiet

Disse opptakene fra kameraer i Google- og Amazon-enheter brukes av politiet når betjenter viser et plutselig behov. Begge selskapene erkjente at de ikke trenger en rettskjennelse i nødstilfeller.

Det er mest sant for USA, for trøst, men slike retningslinjer fra begge selskapene er sjokkerende på hver sin måte. Begge hevder selvfølgelig at de i de fleste tilfeller fortsatt trenger et tilsvarende dokumentmen definisjonen av «nødsituasjon» er bred nok til å kunne brukes av politiet.

Når vi har grunn til å tro at vi kan beskytte noen mot død eller alvorlig fysisk skade, kan vi dele informasjon med et offentlig organ – for eksempel i tilfelle bombetrusler, skoleskyting, kidnapping, selvmordsforebygging og savnede personer. Vi fortsetter å vurdere disse forespørslene i lys av gjeldende lover og våre retningslinjer

– sa en talsmann for Google.

På den annen side har selskaper som Apple, Arlo, Wyze og Anker kunngjort at de vil kreve at offiserer produserer en arrestordre, selv i nødssituasjoner. En Arlo-representant innrømmet at politiet i hastesaker ikke skulle ha problemer med å få en arrestordre raskt.

Utseende: Amazon øker Prime-prisene i Europa. Det blir mye dyrere

Utseende: Amazon. Etter denne historien vil frykt beordre noe

Bildekreditt: Shutterstock

Tekstkilde: The Verge

You may also like

Leave a Comment