Home » NewSpace gjør inntog i de store ligaene

NewSpace gjør inntog i de store ligaene

by Thure Lindhardt

European NewSpace er en oppsiktsvekkende introduksjon til et stort program fra EU-kommisjonen som ble drevet av Thierry Breton. Konsortiet rundt den bretonske oppstarten Unseenlabs, grunnlagt i 2015, og konsulentselskapet Euroconsult ble valgt til å gjennomføre en konseptstudie visant «Til bruke nye ideer til en europeisk høyhastighetskonstellasjon nyskapende», heter det i en uttalelse publisert onsdag kveld. Dette konsortiet kalt New Symphonie mottok en ordre på en seks måneders studie med et totalt volum på 1,4 millioner euro. dette Og duav mål til samle inn «Ideer» bidra innovativt» I utarbeidelsen av av et europeisk globalt romsystem av sikker tilkobling.

«Etableringen av en europeisk lederrolle i New Space-sektoren krever på den ene siden samarbeidet mellom innovative selskaper med hverandre og på den andre siden institusjonenes tillit til innovasjonskapasiteten til disse europeiske SMB-ene. Dette prosjektet oppfyller disse kravene, sier Clément og Jonathan Galic, henholdsvis medgründere og administrerende direktør og CTO i Unseenlabs, sitert i pressemeldingen.

I dette konsortiet av 22 selskaper fra åtte land finner vi takknemligheten til de nåværende franske romoppstartene (Anywaves, Cailabs, Exotrail, Fresnel Alliance, Loft orbital, Greenerwave, Secure-IC), men også europeiske (de tyske Exolaunch og Qest Antenna Technology, det belgiske romfartslaboratoriet, det danske GomSpace, det nederlandske Hyperion). Start-ups på sin side støttes av etablerte selskaper som Transatel og Satconsult (Frankrike), KSAT (Norge), Tesat og DE-CIX (Tyskland), Sener og Integrasys (Spania) samt Sitael og Avio ( Italia). Inspirert av Symphonie, den første fungerende kommunikasjonssatellitten som ble skutt opp i 1974 som en del av det fransk-tyske samarbeidet, New Symphonie-konsortiet «Tar sin plass som den legitime arvingen til tradisjonen med teknologisk innovasjon og transnasjonalt samarbeid».

En kvantekonstellasjon

Under Paris Air Forum organisert av La Tribune bekreftet Thierry Breton sitt ønske om å starte en ny stor europeisk konstellasjon. Målet er å gi europeere en tilkoblingsinfrastruktur som setter en stopper for hvite soner, sikrer redundans med terrestriske nettverk, og projiserer Europa på kvantekrypteringen av kommunikasjon med sivile og militære applikasjoner og til slutt ikke fra ikke-europeiske infrastrukturer. EU-kommissær.

Europa må «utstyre seg selv med en konstellasjon av multi-orbital romtilkobling for å gi hele kontinentet en tilkoblingsinfrastruktur som eliminerer hvite soner og sikrer redundans med det terrestriske nettverket. Dette er avgjørende for cybersikkerhet. Projisere Europa på kvantekryptering», i Når det gjelder sivile og militære applikasjoner, må vi gå veldig langt, være teknisk svært innovative og, av strategiske årsaker, ikke være avhengig av ikke-europeisk infrastruktur. Med Galileo gjør vi det samme med konstellasjonen», understreket Thierry Bretonisch under Paris Air Forum.

Denne konstellasjonen vil bli lagt til de allerede eksisterende, Galileo for navigasjon, som vil dra nytte av en ny generasjon satellitter fra 2024, og Copernicus, hvis mangfold av sensorer som overvåker planeten og miljøet vil utvikle seg til å inkludere enda flere aspekter av klimaet. endring, hvis utfordring er å reposisjonere deg selv i et raskt skiftende marked.