Home » Nordisk kombinasjon. Joanna Kil scoret de første poengene for Polen i verdenscupen for kvinner i Ramsau.

by Gunnar Garfors

NORSK KOMBINASJON I EUROSPORT OG EUROSPORT EKSTRA I SPILLER

22 år gamle Kil kom godt i gang. Hun startet først og hoppet 76 meter. Først virket det ikke veldig langt, men etter hvert viste det seg at mange spillere gjorde det dårligere.

Kiel med VM-poeng

Etter hoppet hennes ble Kil nummer 18. Så hun la ut på ruten full av håp og opp til oppgaven. Hun avsluttet til slutt konkurransen i Ramsau på 19. plass og kan glede seg over sine første verdenscuppoeng.

Norske Gyda Westvold Hansen vant konkurransen, polske tapte henne med 3:45,3. De resterende plassene på pallen gikk til østerrikeren Lisa Hirner og tyske Nathalie Armbruster.

I herrekampen ble sesongens fjerde seier og den 53. i karrieren vunnet av Norges Jarl Magnus Riiber, som forsvarte krystallkloden. Landsmannen Jens Luraas Oftebro ble nummer to, 7,9 sekunder tilbake. Tredje ble Tysklands Vinzenz Geiger, 8,0 sekunder tilbake. Szczechowicz tapte 4.09,3 mot Riiber.

Riiber har rekorden for flest verdenscupseire og leder sammenlagt. Denne sesongen kjemper han om den femte finaletriumfen på rad i serien.

Forfatter: der/etter