Home » Nordkapp – Norge fra nord. Hvordan komme seg dit? Og god morgen TVN

Nordkapp – Norge fra nord. Hvordan komme seg dit? Og god morgen TVN

by Connie Nielsen

Kapp Nordkapp er et mekka for reisende. Selv om det i motsetning til hva folk tror ikke er den nordligste delen av det europeiske landet – det kan skilte med Kapp Knivskjellodden på samme øy – har det tiltrukket seg turister i flere hundre år. Det er imidlertid verdt å planlegge en tur til Nordkappbrønnen. Hvordan komme seg dit?

Hvorfor er det verdt å reise til Nordkapp? Norge fra nord

Cape Nordkapp ligger i Vestlandet i Finnmark. Mens det er oppe øya Mageroyaden er knyttet til fastlandet av noen som har den 6.870 meter lang underjordisk tunnel Nordkapptunnelen. Tunnelen, som går mer enn 212 meter under havoverflaten, ble bygget i 1993–1999 og gjør det mye lettere for turister å komme seg til øya.

Når er den beste tiden å reise til Nordkapp? Temperaturen på Nordkapp er ikke så kald som vi kunne forvente. Takket være den varme Golfstrømmen er klimaet her subarktisk – Gjennomsnittlig sommertemperatur er rundt 10℃og på usedvanlig varme dager kan det til og med være nok 25 ℃. I vintermånedene er det litt kjøligere – temperaturen kan synke til minusverdier 20 ℃imidlertid vanligvis fra desember til mars holder den seg på minus 10℃. Hver sesong har sine amatører her – om sommeren (fra midten av mai til slutten av juli) det er midnattssol her, en Solen går nesten aldri ned. Om vinteren takket være polarnatten kan observeres ved Kapp Aurora Borealissom kan dukke opp hele døgnet.

Til tross for avstanden til store menneskelige sentre, tiltrekker Nordkapp over 200 000 mennesker hvert år. turister. Hva gjør det til et så populært reisemål?

  • Geografisk plassering – selv om det allerede er kjent at Kapp Nordkapp ikke er den nordligste spissen av Europa, spiller det ingen rolle for mange turister. Den sitter fortsatt den nordligste delen av det europeiske landettilgjengelig med bil, og det eneste stedet helt i nord med en så godt utbygd turistinfrastruktur.
  • Nordkappplatået – Det er et utmerket sted å se midnattssolen og soloppgangen over Barentshavet.
  • Flora og fauna – klippene skjuler hundretusenvis av lundefugler, suler og skarv og vidstraktene på Nordkapp Vi kan møte reinflokker. Bakken her er frossen det meste av året, så den eneste vegetasjonen består av små busker og planter typiske for tundrasonen.

Hvordan komme seg til Nordkapp? Nordkapp med bil, motorsykkel og sykkel

Det går en vei til Nordkapp som fører til øya gjennom en underjordisk tunnel. Selv om det er åpent hele året, i vintermånedene på grunn av det tykke snødekket Inngang er kun 2-3 ganger om dagen. En plog står foran kortesjen og baner vei for reisende. Det er en avgift for å gå inn i Nordkapp (avgiften tilsvarer PLN 150). Det er også verdt å sjekke åpningstidene før du planlegger reisenfordi Nordkapp ikke er åpent 24 timer i døgnet. Hva er den enkleste måten å komme seg til Nordkapp? Med bil eller motorsykkel Vi kommer lett helt til enden av neset, der rute E69 slutter, som fører til øya gjennom en 212 meter lang tunnel.

Hvis vi ikke har vårt eget transportmiddel, Vi kan reise til Nordkapp med buss fra Tromsø eller Alta, med skifte ved Honningsvåg, som ligger på øya Mageroya. Du kan også fly til Honningsvagdet innebærer imidlertid betydelig innsats. Det er også mulig å ankomme med ferge, som har avgang fra Honningsvag to ganger daglig.

Hvis vi tror på tilstanden vår, kan vi velge å reise på sykkel. En sykkeltur til Nordkapp vil garantert bli en uforglemmelig opplevelse. Løp de siste 130 km av veien den lengste fjorden i Nord-Norge – Porsangen. En sykkeltur er verdt i sommermånedene, når solen praktisk talt aldri går ned og temperaturene er relativt høye.

Se videoen: Reis verden rundt mot pandemien

You may also like

Leave a Comment