Home » Nordmennene ledet 5-0. De forventet ikke at dette ikke ville være en trygg utgang [WIDEO] Pika ingen

by Gabriel Scott

Polske fans husker fortsatt flauheten i Chisinau da laget vårt ledet 2-0 ved pause, bare for å tape 2-3 for Moldova. Og hva skal fans av det norske ungdomslaget si? Hjemmelaget gjorde dem enda mer nervøse ettersom stillingen var 5-0 til pause. Forskjellen er imidlertid at Norge klarte – knepent, veldig knepent – å vinne til slutt.

Se videoen
Lewandowski: Det er vanskelig å si noe fordi det er utrolig

Fra himmel til helvete. Det sto 5-0 til pause, og da… En sprø avslutning på EM

Starten på U19-EM på Malta virket som et eventyr for nordmennene. Det tok bare 18 minutter og de ledet 3-0 i den første kampen mot Hellas. Målene ble scoret av Roaldsoy, Odegard og Flataker. Det tredje skuddet var spesielt vakkert. Spissen fikk et flott innlegg og headet spektakulært.

Men nordmennene stoppet ikke der. Før pause økte Skogvold og Odegard til 5-0. Så de gikk til garderoben sikre på seier.

Det var ingen spor etter et åsted etter pausen. Den norske treneren Luis Pimenta gjorde fire endringer. De rykket ned, blant annet. De to målgivende var Odegrad og Flataker. Grekerne gikk raskt til angrep og etter seks minutter scoret de et trøstemål. Til tross for Tzimas» scoring kontrollerte nordmennene kampen, men bare for en stund.

Dramaet skjedde helt på slutten. I det 80. minutt reduserte Stavropoulos og bare minuttet senere gjorde det norske forsvaret en ny feil. Tzimas økte til 5:3 og varmet opp kampen.

Norge kunne ha sløst bort en sikker seier mot Hellas. Treneren forklarte det. «Det var så bra at…»

Nordmennene kjempet desperat, men de klarte likevel ikke å unngå en ny feil. I det femte minuttet av overtid scoret Kalogeropoulos det fjerde målet for grekerne. Det ble ikke tid til mer. Skandinavene klarte liksom å vinne til siste slutt. Hva bestemte deres metamorfose. – Det var så bra at vi bestemte oss for å spare litt energi. Og det er selvsagt ikke lett når man bestemmer seg for å ha fire spillere til å debutere på landslaget i EM. Men de ble der, kjempet for laget, holdt sammen – forklarte den norske treneren Luis Pimenta etter kampen, sitert på den offisielle UEFA-nettsiden.

I motsetning til tilsynelatende, plaget ikke dette spillet ham egentlig. – Vi håpet selvfølgelig at det ikke skulle bli 5:4 og at vi ikke skulle oppleve alle disse sterke følelsene. Men disse sterke følelsene er ikke dårlige for spillerutviklingen. Jeg er veldig glad for at vi fikk tre poeng. Jeg er skuffet over at vi mistet målforskjellen vi hadde ved pause. «Men til syvende og sist må vi tenke på hele turneringen, ikke bare en kamp,» konkluderte han optimistisk.

Du kan også finne mer sportsinnhold på Gazeta.pl

Det betyr at nordmennene har verdifulle tre poeng og for å komme seg ut av gruppen må de fortsatt spille mot Island og Spania. Det polske landslaget deltar også i turneringen på Malta, men i en annen gruppe. I den første kampen mandag tapte de 0-2 mot Portugal.