Home » Norge. Det blomstrer alger i Oslofjorden. Forsker: Andre avløpsrenseanlegg

Norge. Det blomstrer alger i Oslofjorden. Forsker: Andre avløpsrenseanlegg

by Gunnar Garfors

På bunnen av Oslofjorden blir tang som huser fisk ødelagt av slimete alger. Torsk og blåskjell har forsvunnet mange steder – skriver portalen NRK. Forskere har fastslått at skadelige alger dukket opp som et resultat av høye nivåer av nitrogenutslipp fra kloakkrenseanlegg.

Miljødirektoratet har laget et kart over 50 byer i fjordens nedslagsfelt som har behov for å tilpasse sine avløpsrenseanlegg til avansert nitrogenfjerning. Myndighetene i nabobyen Moss konstaterer at slike endringer vil koste 500 millioner kroner (51 millioner euro). Euro), som lokale innbyggere må betale for i form av høyere vann- og avløpsavgifter.

se videoen
Sejm-kommisjonen i forbindelse med miljøkatastrofen på Oder. Anna Paluch begynte å snakke om … Trzaskowski

Anlegget i Bekkelaget sør for den norske hovedstaden, som henter avløpsvannet fra rundt 300.000 mennesker, kan foreløpig bare rense 64 prosent. Nitrogen. Fra en enkelt kilde økte nitrogenutslippene fra 360 tonn i 2018 til 536 tonn i 2021.

For mer informasjon om den nyeste informasjonen, se hovedsiden til Gazeta.pl.

Plasseringen på Oder. Tjenestene gir oksygen til elven

Vest-Pommerns voivode Zbigniew Bogucki forklarte at tjenestene gjør alt i deres makt for å forbedre vannkvaliteten i Oder, inkludert gjennom oksygenanrikning. Han kom imidlertid med et forbehold om at dette ville være avgjørende for utviklingen av situasjonen værgjelder også temperatur.

– Vi hjelper elva, vi gjør det vi kan, men været her er en helt avgjørende faktor – sa Zbigniew Bogucki på en pressekonferanse i Szczecin mandag. Han la til at oksygenforholdene i elven ble bedre. – I dag i byen ble det fanget rundt 10 tonn fisk fra Oder i byen, mens det i går var 20 tonn. Dette viser også at forholdene endrer seg, men også det enorme arbeidet som gjøres av tjenestene, brannmenn, territoriale forsvarsstyrker, det polske fiskeforbundet og alle involverte – sa voivoden.

Amerikanske etterretningsbyråer: Russland planlegger å intensivere angrep på sivile

Klimadepartementet og miljø kunngjorde mandag at under møtet med representanter for Tyskland om situasjonen på Oder ble tiltakene som ble tatt, oppsummert. Begge land gjennomførte konstant overvåking av elven. Departementet sa i et Twitter-innlegg at forskning utført så langt har utelukket tilstedeværelsen av tungmetaller og plantevernmidler i døden til odra-fisk.

meslingerMeslinger. Tyskland overrasket over kritikk fra Polen. «Beklagelig»

Årsaken til vannforurensningen i elva blir nøye undersøkt. Antagelig forårsaket gullalgene det massive fiskedrepet. Det er en invasiv art som produserer giftstoffer under blomstring som er dødelige for vannlevende organismer. Hvordan algene dannet i Oder blir for tiden undersøkt. Aktuell og verifisert informasjon om aktiviteter knyttet til forurensning av Oder, samt meldinger fra tjenester, finnes på en spesiell nettside www.gov.pl/odra.

You may also like

Leave a Comment