Home » Norge er fortsatt leder/dagens beste ved OL i Beijing

Norge er fortsatt leder/dagens beste ved OL i Beijing

by Connie Nielsen

Norske idrettsutøvere har allerede vunnet 21 medaljer ved OL i Beijing – ni gull, fem sølv og sju bronse.


Tyskland ligger på andreplass med åtte gullmedaljer, fem sølv- og to bronsemedaljer. Mandag tok herrelaget bronsemedalje i hoppkonkurransen for Tyskland.


Med 16 medaljer – syv gull-, seks sølv- og tre bronsemedaljer – ligger USA på tredjeplass på medaljetabellen til de olympiske leker i Beijing. Mandag ble Keilie Humphreys den første olympiske mesteren i monobobsleigh-konkurranse for kvinner og Elan Mayer-Taylor vant sølvmedaljen. Bronseprisen i isdans gikk til den amerikanske duoen Medison Habella/Zakary Donahue, det samme gjorde bronsemedaljen i disiplinen til freestyleløperen Megan Nick i skiakrobatikk.


Nederland har seks gull-, fire sølv- og to bronsepriser.


Østerrike, Sverige og Kina er blant de fem gullmedaljevinnerne, mens den russiske olympiske komité (ROC)-laget er den nest mest delegerte delegasjonen i Beijing med 18 priser, selv om det kun er fire gullmedaljer for ROC-utøvere.


Totalt har 21 lag minst én gullmedalje, men 26 representanter for delegasjonene har minst én medalje, inkludert Latvia, som deler 24. plassen med Belgia og Polen.


Ved OL i Beijing ble det delt ut fire sett med medaljer på mandag, og ni sett med medaljer ble delt ut på tirsdag.


De olympiske leker i Beijing finner sted fra 4. til 20. februar.


Etter de olympiske leker finner de paralympiske leker sted i Beijing fra 4. til 13. mars.

You may also like

Leave a Comment