Home » Norge. Etter et ras er 10 personer fortsatt etterlyst. Sideappell: Han kaller ikke de savnede | nyheter fra verden

Norge. Etter et ras er 10 personer fortsatt etterlyst. Sideappell: Han kaller ikke de savnede | nyheter fra verden

by Gabriel Scott

Redningsaksjonen fortsetter etter det massive raset i Ask i Gjerdrum kommune (omtrent 30 kilometer nord for Oslo) onsdag. Et jordskred ødela flere hus der og rundt 900 mennesker ble evakuert fra området.

se videoen
skredfarenivåer

Norge. Redningsaksjonen er i gang etter raset. «Vi håper fortsatt»

Noen av ofrene befant seg under ruinene. Rett etter hendelsen ble 26 personer savnet – noen av dem ble funnet, hvorav 10 ble skadet. Søket med droner, helikoptre og sporingsenheter pågikk hele natten. Det meldte norske tjenester torsdag morgen timer 7 savnet, det er fortsatt 11 personer inkludert barn. Ifølge rapporten bodde de savnede i områdene som ble hardest rammet av skredet.

Svenskene sendte onsdag et kriseteam til Gjedrum. Danske myndigheter tilbød også hjelp på stedet med redningsaksjonen – melder nettstedet Aftenposten.no. – Dette er en forferdelig katastrofe som rammet våre norske naboer. Vi er klare til å hjelpe – Derfor er vi på dansk side selvfølgelig klare til å hjelpe om nødvendig – understreket sjefen for det danske forsvarsdepartementet Tine Bramsen. autoriteter Norge informert om at de ikke vil dra nytte av støtten foreløpig.

Tjenester som tiltrekker innbyggere. «Ikke ring de savnede, ikke slipp fyrverkeri»

Redningsleder Dag Andre Sylju sa at tjenestene fortsatt forventer å finne mennesker i live.

Tid er viktig gjennom hele handlingen. Jo mer det skjer, jo verre blir det. Men vi har fortsatt håp

– sa han i et intervju med TV2.

Tjenestene oppfordret også familiene til de savnede til å avstå fra å ringe mobiltelefonene sine – som forklart under redningsaksjonen politiet sporer telefoner ved IMSI-signal – det er viktig at de ikke utlades så lenge som mulig.

– Vi sjekker alle telefoner og deres plassering, vi kan finne ut hvor de er på 20-25 meters dyp – overlevere Roger Pettersen, sjef for politiaksjonen.

I forbindelse med redningsaksjonen ble det også henvendt til beboerne i Gjerdrum at de ville avstå fra å sette opp fyrverkeri på nyttårsaften i år – Skuddene kan forstyrre søket.

Helikoptre og droner brukes til spaningsarbeidet, da det ikke er mulig å gå ned i skredområdet til fots. Fyrverkeri vil forstyrre arbeidet til redningsmenn. Vi ber alle i nabolaget: Ikke la dem gå

– sa Sylju, sitert fra Aftenposten.no.

Leirejord dominerer i Sør-Norge. De siste dagenes kraftige regnvær kan ha bidratt til dannelsen av gjørmeskredet.

You may also like

Leave a Comment