Norge vil bringe 600 personer evakuert fra libyske interneringsleirer til Rwanda i år. Et av målene er å stoppe mennesker som smugler over Middelhavet. Beslutningen ble offentliggjort onsdag – Det melder Reuters.
Rwanda har lovet å hjelpe til med å gjenbosette personer som holdes i Libya mens de prøver å nå Europa under en avtale som ble signert i september med FN og Den afrikanske union. Alle personer som evakueres til Rwanda vil få status som asylsøker inntil FNs flyktningorgan avgjør om de faktisk er flyktninger.
LES OGSÅ: Innvandrere står for en fjerdedel av voldtektene i Norge
Norge gikk med på å ta inn nesten 500 personer. […] Andre venter fortsatt – sa Rwandas utenriksminister Vincent Biruta under en konferanse i landets hovedstad, Kigali.
Den norske justisminister Joeran Kallmyr uttalte at antall personer innlagt i 2020 faktisk vil være 600. Han påpekte også at dette ikke vil øke det totale antallet flyktninger som regjeringen forpliktet seg til å ta imot i fjor som en del av kompromisset som ble oppnådd i dannelsen av den norske regjeringen, som i dag består av fire politiske partier Kallmyras anti-immigrasjonsgruppe. , Fremskrittspartiet, gikk med på å ta imot totalt 3000 flyktninger fra FN-leire i 2020.
LES OGSÅ: Norge betaler innvandrere penger for å returnere til landene sine
Dette er viktig for meg for å vise at vi ikke støtter kyniske menneskehandlere, men heller bringe folk som trenger hjelp inn i landet på en organisert måte sa Kallmyr.
I fjor, før avtalen ble signert med Rwanda, anslo FN at det var rundt 4700 asylsøkere i libyske interneringssentre.
I oktober gikk en video viral på Internett som viser den første flyturen med flyktninger fra Etiopia til Tyskland som en del av gjenbosettingsprogrammet.
Det skjedde!?
I DET FØRSTE NOENSINNE @UNmigration Internasjonal charterfly fra #Etiopia154 #Flyktninger Avgang fra Addis Abeba til Kassel #Tyskland under det tyske #Flytting Program. Et andre fly skal etter planen ta av i midten av november med ytterligere 220 flyktninger. pic.twitter.com/OAIfEdypNh— IOM Etiopia (@IOMEthiopia) 15. oktober 2019
«Ølforsker. Kommunikator. Typisk oppdagelsesreisende. Sertifisert student. Faller mye ned.»