Home » Norge. Han drepte minst fire personer med piler fra buen, han handlet alene – Warszawa og Mazovia – siste nytt i RDC

Norge. Han drepte minst fire personer med piler fra buen, han handlet alene – Warszawa og Mazovia – siste nytt i RDC

by Catherine Monroe

Illustrasjonsfoto/foto. Carsten RD, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Minst fire personer ble onsdag drept av en mann som skjøt en bue i Kongsberg, melder allmennkringkasteren NRK. Det er også mange skadde. Gjerningsmannen ble pågrepet. Det er «flere åsteder», sa lokalpolitimester Øyvind Aas.

Det er ikke kjent om angrepet var terrormotivert, politiet avhørte angriperen, som handlet alene, og forsøkte å finne ut hva motivene hans var. Mannens identitet ble ikke opplyst.

Lokalt politi meldte at gjerningsmannen beveget seg rundt i «det store området» på Kongsberg og skutt personer på forskjellige steder. Ifølge media skjedde angrepet blant annet i Coop-matbutikken. Ifølge TV2 var angriperen også bevæpnet med kniv og «andre (typer) våpen».

Aas nektet å gi detaljer om antall skadde og skadde under en pressekonferanse. Han understreket at politiet ikke var «aktivt» på jakt etter attentatmannens medskyldige.

Omfattende politiaksjon

Lokale medier melder om en omfattende politiaksjon i byen som involverer to helikoptre og mer enn 10 ambulanser. Byens innbyggere ble beordret til å holde seg hjemme, flere nabolag ble stengt – skriver AFP.

Den norske justis- og samfunnsministeren, Monica Maeland, holdes orientert om situasjonen. Informasjon om angrepet ble også delt med etterretningstjenestene.

Umiddelbart etter angrepet beordret myndigheter offiserer over hele landet å bære våpen, som norske politifolk ikke alltid bærer, men har tilgang til lange og korte våpen om nødvendig, melder Reuters. «Det er en ekstra forholdsregel. Politiet har foreløpig ikke fått informasjon om endringer i nivået på den nasjonale trusselen. – melder politikommandoen.

Kongsberg har rundt 28.000 innbyggere. innbyggere og ligger på Sørøst-Norge, ca 80 km fra Oslo.

Les også:

Han drepte faren sin i vaskeriet, han var gal. Det er søknad om å stanse forundersøkelsen

Kilde: PAP | Forfatter: PA

You may also like

Leave a Comment