Home » Norge kjøpte den polske Pioruny | HISTORY.org.pl

Norge kjøpte den polske Pioruny | HISTORY.org.pl

by Gunnar Garfors

Kongeriket Norges væpnede styrker vil være utstyrt med PIORUN-missilsystemer produsert av MESKO SA fra Skarżysko-Kamienna, som er en del av den polske våpengruppen. Den aktuelle avtalen ble signert 29. november i år. i Oslo. Etter Estland og USA er Norge et annet land som har bestemt seg for å kjøpe PIORUNS.

Norge kjøpte polske Pioruny / Foto: mesko.com.pl

Kontrakten ble signert på vegne av MESKO SA av selskapets visepresident Przemysław Kowalczuk. Under kontrakten, verdt titalls millioner euro, vil MESKO SA levere flere hundre PIORUN-raketter og utskytningssett.

Dette er nok en avtale som styrker posisjonen til MESKO SA og Polska Grupa Zbrojeniowa missildivisjon i eksterne markeder.

– Kontrakten er et resultat av en åpen prosess der vi konkurrerte med europeiske og amerikanske leverandører av denne rustningsklassen. Arbeidet til Polska Grupa Zbrojeniowa i fjor gjorde tilbudet vårt mye bedre enn våre konkurrenter, og vi vant anbudet. Vi har selvfølgelig ikke sagt siste ord ennå. Dette er vårt stopp når vi ekspanderer til eksterne markeder. Vår strategi for denne produktgruppen er basert på dette. På relativt kort tid har vi med suksess tilpasset tilbudet vårt til de spesifikke kravene til den norske kunden, noe som beviser vår fleksibilitet både forretningsmessig og teknologisk – bemerker Dr. Tett. Przemyslaw Kowalczuk.

Som Przemysław Kowalczuk legger til, har MESKO SA et enormt forretningspotensial når det kommer til lignende transaksjoner i fremtiden. Avtalen med Norge er ikke den siste man kan forvente i nær fremtid.

MESKO SA har i årevis samarbeidet intensivt med det norske selskapet NAMMO innen mellomkaliber ammunisjon, men kontrakten som nå er signert er den første for levering av denne typen våpen til det norske forsvaret.

Kilde: mesko.com.pl

You may also like

Leave a Comment