Home » Norge vil begrense gasseksporten. Alt handler om oppussing

Norge vil begrense gasseksporten. Alt handler om oppussing

by Gunnar Garfors

For tiden er Norge den største leverandøren av gass til det europeiske markedet etter at mange land har forsøkt å bli uavhengige av russiske forsyninger.. Beslutningen om å omstrukturere og redusere eksporten falt sammen med nyhetene om rekordhøye gasspriser. Det traff blink i går 330 euro for 1 MWh.

Norge renovert

Oppussingsarbeidet som skal utføres av nordmennene var planlagt tidligere, men ble utsatt på grunn av den geopolitiske situasjonen. På grunn av behov for modernisering vil driften av 13 forekomster og prosessanlegg begrenses. Alt dette vil føre til at eksporten hoper seg opp til toppen som er planlagt 7. september 154,68 millioner kubikkmeter gass mindre.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Energiforbruket vil øke med 40 %.

Oljedirektoratet anslår det vil redusere gassproduksjonen opptil 323,9 millioner kubikkmeter per dag – melder «Puls Biznesu».

Europa forbereder seg på vinteren

I midten av måneden meldte vi at tyskerne hadde kommet til enighet med nordmennene. – Norge har økt gassproduksjonen for oss. Dette vil komme oss godt gjennom vinteren, og vi kan fylle opp bensintankene våre igjen neste år.» skrev Olaf Scholz på Twitter.

I mellomtiden kunngjorde statsminister Jonas Gahr Store at dagens produksjon har nådd sitt maksimum. Han la også til at «Norge har foreløpig ingen kapasitet til å øke gassforsyningen til Tyskland og Europa utover dagens produksjon.»

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment