Home » Norge vil begrense gasseksporten. De skylder alt til oppussingen

Norge vil begrense gasseksporten. De skylder alt til oppussingen

by Gabriel Scott

For tiden er Norge den største leverandøren av gass til det europeiske markedet etter at mange land har forsøkt å bli uavhengige av russiske forsyninger.. Restruktureringsbeslutningen og reduksjonen i eksporten faller sammen med informasjonen om rekordhøye gasspriser. I går nådde det nivået 330 euro for 1 MWh.

Norge renovert

Oppussingsarbeidet som skal utføres av nordmennene var planlagt tidligere, men ble utsatt på grunn av den geopolitiske situasjonen. På grunn av behov for modernisering vil driften av 13 felt og prosessanlegg begrenses. Alt dette vil føre til at eksporten blir høy på toppen som er planlagt 7. september 154,68 millioner kubikkmeter gass mindre.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Energiforbruket vil øke med 40 %.

Drivstoffdirektoratet anslår at det vil begrense gassproduksjonen opptil 323,9 millioner kubikkmeter per dag – melder «Puls Biznesu».

Europa forbereder seg på vinteren

I midten av måneden meldte vi at tyskerne hadde kommet til enighet med nordmennene. – Norge har økt gassproduksjonen for oss. Dette vil hjelpe oss å komme oss gjennom vinteren nå og fylle bensintankene våre neste år.» – skrev Olaf Scholz på Twitter.

I mellomtiden har Norges statsminister Jonas Gahr Store kunngjort at dagens produksjon har nådd sitt maksimum. Han la også til at «Norge klarer foreløpig ikke å øke gassleveransene til Tyskland og Europa utover dagens produksjon.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment