Home » Norge vil ta imot 600 personer fra Libya. Han vil stoppe folksmugling inn i EU

Norge vil ta imot 600 personer fra Libya. Han vil stoppe folksmugling inn i EU

by Peter Østbye

Norge sa torsdag at de ville ta inn 600 mennesker evakuert fra libyske interneringssentre til Rwanda i et forsøk på å stoppe migrantsmugling over Middelhavet. I 2019 sa den norske regjeringen at de ville ta imot 3000 flyktninger i 2020.

«Det er viktig for meg å sende et signal om at vi ikke støtter smuglerruter og (deres) kyniske sponsorer, men heller bringe sårbare mennesker inn i landet på en organisert måte,» sa Joaran Kallmyr, justis- og offentlig sikkerhet og immigrasjonsminister. , heter det i en uttalelse til Associated Press torsdag.

– Det er derfor regjeringen har bestemt seg Ta imot 600 flyktninger fra Libyamed totalt 800 transporter i Rwanda i 2020», la han til, og påpekte at dette ikke vil føre til en økning i antallet flyktninger som den norske regjeringen tidligere har forpliktet seg til å ta imot fra FN-leire.

Siden massetilstrømningen av migranter i 2015 har EU forsøkt å hindre dem i å krysse Middelhavet. Av de tusenvis av menneskene som døde på havet mens de prøvde å nå det gamle kontinentet, tok mange veien fra kysten av Libya.

I henhold til avtalen som ble signert i september 2019 mellom Rwanda, Den afrikanske union og kontoret til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), er Rwanda vertskap for en leir for mennesker som er evakuert fra overfylte interneringssentre i Libya. Migranter som er evakuert til Rwanda får status som asylsøker der mens UNHCR avgjør om de er flyktninger.

Rundt 800 mennesker befinner seg for tiden i et transittsenter i Bugesera-distriktet i Rwanda. Mange asylsøkere kommer fra land på Afrikas Horn (Eritrea, Djibouti, Etiopia og Somalia).

Rwandas utenriksminister Vincent Biruta sa onsdag at Sverige allerede hadde tatt inn syv personer.

I fjor, før avtalen ble signert, estimerte FN at antallet mennesker som søkte tilflukt i libyske interneringssentre var rundt 4,7 tusen.

Borgerkrig har rast i Libya siden Muammar Gaddafis regime falt i 2011. Menneskesmuglere utnytter dette og landet er fortsatt et sentralt transittsted for migranter som flykter fra ustabile land i Afrika og Midtøsten og søker å nå Europa.

>>> Vi anbefaler: Innvandringspolitikken bør ta hensyn til samfunnets mening

You may also like

Leave a Comment