Home » Norsk klar for TCS, Fannemel returnerer til VM. «Jeg ønsket å reise til Finland og trodde det ville være de siste konkurransene i mitt liv»

Norsk klar for TCS, Fannemel returnerer til VM. «Jeg ønsket å reise til Finland og trodde det ville være de siste konkurransene i mitt liv»

by Gunnar Garfors

Den 71. utgaven av Four Hills-turneringen starter 29. desember. Troppen til en av sesongens viktigste begivenheter ble offentliggjort av nordmennene tirsdag. Blant dem er Anders Fannemel, som allerede før avreise til Continental Cup-konkurransen i Ruka tenkte på å … avslutte karrieren.

Halvor Egner Granerud, foreløpig nummer fire i den samlede verdenscupklassifiseringen, kan være sikker på sesongens viktigste begivenhet. 26-åringen mister 234 poeng til lederen Dawid Kubacki og nevnes som en av spillerne som kan utgjøre en trussel mot polakken. Foruten ham er Robert Johansson og Marius Lindvik, som også skal kjempe om kongeørnen, på topp ti. I rollebesetningen valgt av Alexander Stöckel var også Daniel-André Tande, Johann André Forfang og Kristoffer Eriksen Sundal.

Anders Fannemel (Foto: Joanna Malinowska/Sport w Uniiwy)

Positive nyheter for alle fans, og som det viser seg, en stor overraskelse for spilleren selv, var utnevnelsen av Anders Fannemel. Mangeårige hoppfans trenger ingen introduksjon til denne karakteren. I 2015 satte nordmannen verdensrekord i hoppdistansen (251,5 meter) og nådde også lag-VM i Falun samme år. Et år senere vant han også gullmedaljen i laget i skiflyging-VM. Han tok også tredjeplassen i Four Hills-turneringen i sesongen 2017/2018. Da han opptrådte på den 67. utgaven av arrangementet et år senere, forventet han ikke å opptre der igjen på fire år.

I 2019 fikk Fannemel en meniskskade og en korsbåndsrivning mens han trente på Summer Grand Prix i Wisła, noe som utelukket ham fra konkurransen i lang tid. Fem operasjoner senere gjenopptok 31-åringen bakketreningen etter en lang rehabiliteringsperiode. Da hadde imidlertid ikke nordmannen kommet tilbake til å konkurrere på verdenscupnivå, noe som førte til at han vurderte å trekke seg. Ifølge Dagbladet.no-portalen er avgjørelsen nesten tatt og 31-åringen reiste til Ruka forrige helg, med tanke på at han snart skal si farvel til skihoppingen. – Jeg dro til Finland med følelsen av at dette ville være de to siste konkurransene i mitt liv, i min karriere. Få mennesker visste om det bortsett fra noen få lagkamerater. Vi satt i badstuen fredag ​​kveld, hvor vi alltid er ærlige med hverandre. Da sa jeg: «La oss se hva jeg kan finne på etter jul». – Han innrømmet.

Alt endret seg imidlertid forrige helg da 31-åringen fra Førde deltok i Continental Cup-stevnene i Ruka. Lørdag 17. desember sto nordmannen på toppen av pallen, dagen etter at han ble nummer tre, noe som ga ham en ekstra startplass for neste verdenscupperiode. Fanemmel vender tilbake til Four Hills-turneringen etter fire år.

Norges lag til Four Hills-turneringen (29.12.2022-6.01.2023):

  • Halvor Egner Granerud (4. plass ved verdensmesterskapet 2022/2023),
  • Robert Johansson (8. plass ved verdensmesterskapet 2022/2023),
  • Marius Lindvik (10. plass ved verdensmesterskapet 2022/2023),
  • Daniel-Andre Tande (19. plass ved verdensmesterskapet 2022/2023),
  • Johann Andre Forfang (23. plass ved verdensmesterskapet 2022/2023),
  • Kristoffer Eriksen Sundal (31. plass i VM 2022/2023),
  • Anders Fannemel.

Kinga Marchela,
Kilde: Hopplandslaget/dagbladet.no

You may also like

Leave a Comment