Home » Norsk Mayhem når Devilstone

Norsk Mayhem når Devilstone

by Connie Nielsen

Devilstone Music, Art and Extreme Rock and Roll-festivalen er tilbake denne sommeren til vanlig tid 14.-17. juli, etter allerede å ha kunngjort to år med pandemisk stillhet. I Dainuva-dalen fra Anykščiai. Fokus for den tilbakevendende festivalen er det norske jernmetallbandet Mayhem, som en gang opptrådte på Devilstone i 2010. og etterlot seg en skandale som varte noen år i Litauen.

For fans av spesielt tung musikk og ekstrem metal er navnet Mayhem velkjent og uløselig knyttet til black metal-scenen, nærmere bestemt den andre bølgen av norsk black metal. Kultgruppen, som har eksistert i snart 40 år, har en ekstraordinær og mystifisert historie. Dette eksemplifiseres ikke bare av dannelsen, men også ved dødsfallene til medlemmene av gruppen, brannen fra de brennende kirkene og den blodige ideologien til Black Inner Circle. Mayhems navn vil sannsynligvis ikke bli kvitt disse dramatiske historiske seglene før på slutten av livet.

Gruppens scenografi og forestillinger er fortsatt ganske sjokkerende og aggressive – for det radikale showet som imiterte liturgien på Devilstone-scenen i 2010. Det litauiske trossamfunnet opprørte også Mayhem. Og mens bandets musikk i dag fortsatt er ekstremt mørk, etter å ha overlevd innflytelsen fra progressiv og avantgarde metal og vendt tilbake til den klassiske black metal-lyden, har Mayhem-musikere fra den nye tiden offentlig erklært at de beveger seg bort fra å ta avstand fra det radikale. syn på den tidlige perioden.

I løpet av sin musikkarriere har Mayhem spilt på nesten alle store tunge musikkfestivaler rundt om i verden, vunnet den norske Grammy-prisen for beste tunge musikkutgivelse og gitt ut totalt seks spillealbum, alle i 2021. På slutten av 1800-tallet I på slutten av 1800-tallet ble den inkludert i Norges Rockheim Museum of Fame, som fortsatt er den eneste representanten for metalmusikk den dag i dag.

  • Norsk Mayhem når Devilstone

Foto av arrangørene

You may also like

Leave a Comment