Home » Norsk regjering under press. Det vil redusere energieksporten for å holde regningene nede

Norsk regjering under press. Det vil redusere energieksporten for å holde regningene nede

by Gabriel Scott

Foreløpig er imidlertid vannnivået i Norges magasiner kun 66,5 %, mot gjennomsnittet for 2002-2021 på 74,9 %. I tillegg har vannstanden i norske magasiner falt for lavt til å sikre forsyningssikkerheten.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Elektrisitet og gass blir dyrere og dyrere i hele EU. Kaffe om morgenen er en luksus for noen

Strømprisene i Norge har steget til rekordnivåer

Norge står også overfor en enestående økning i strømprisene. Senest steg energiprisene på den norske børsen til rekordhøye 423 euro per megawattime ved slutten av forrige måned. En av årsakene til denne situasjonen er de såkalte nettflaskehalsene, som begrenser forsyningene fra nordområdene.

Samtidig har dagens situasjon knyttet til energikrisen ført til en kraftig økning i energibehovet fra norske vannkraftverk. Akkurat nå Men opinionen i Norge oppfordrer regjeringen til å begrense energieksporten.

Dette er en test på europeisk solidaritet

Samtidig er regjeringen under press fordi Norge også er en del av det europeiske energimarkedet, som er regulert av EUs regelverk.

For mange land er dagens situasjon også en test på europeisk solidaritet når det gjelder energiforsyning. Noen land bryter allerede ut av det. Ungarn prøver for eksempel å forby energieksport etter en energikrise.

I mellomtiden signaliserte Norges statsminister Jonas Gahr Store at minoritetsregjeringen hans ville komme med forslag i august. vil inkludere, i tillegg til å begrense energieksporten, øke subsidiene til strømregningen, for å minimere virkningen av prisøkninger på husholdningene.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment