Home » Norske håndballspillere får bot for å ha avvist små bikinitruser

Norske håndballspillere får bot for å ha avvist små bikinitruser

by Thure Lindhardt

«Disiplinærutvalget har besluttet å ilegge en bot på 150 euro per spiller, totalt 1500 euro», skriver det europeiske håndballforbundet.

også lese
Håndballlandsspiller Yvette Broch går glipp av OL fordi hun ikke vil ha vaksine

Norske håndballspillere

«Vi tenkte: La oss bare gjøre det. Så får vi se hva som skjer, sa den norske håndballspilleren Katinka Haltvik. Norges håndballforbund hadde tidligere indikert at de ville betale den mulige boten, hvor høy den måtte være. Men på forhånd ble det antatt at denne straffen ville være femti euro per person i stedet for tre ganger så mye.

«Selvfølgelig betaler vi den mulige boten. Det skal være et fritt valg for håndballspillere å ha på seg det de vil innenfor visse rammebetingelser. Det viktigste er å ha på seg klær som utøverne føler seg komfortable i, sa Kare Geir Lio på vegne av Norges Håndballforbund mot AFP.

Støtte fra Frankrike

Det franske laget uttrykte snart sin støtte til det norske laget. «Det er urettferdig. Bøter bør ikke være gjenstand for denne diskusjonen. For å få til endring må land stå sammen, og det gjør vi nå.»

«Hvis ingenting endres for neste mesterskap, vil vi også legge press selv ved å spille i klærne våre spillere ønsker. Vi vil da akseptere konsekvensene, sa Valérie Nicolas, landslagstrener for det franske håndballlaget.

«Sikkert»

Andrew Barringer, talsmann for EHF, sa på vegne av forbundet at de er på topp. «Vi er fast bestemt på å sette dette temaet i forgrunnen, men en regelendring kan bare gjøres av IHF (det internasjonale håndballforbundet).

Bildet i tweeten under viser hva det norske herrelaget skal ha på seg og hva det norske damelaget skal ha på seg Strand Håndball. Over kan du se hvordan håndballspillerne bestemte seg for å ha på seg denne gangen.

også lese
Kritikere opprørt over å forby svømmehetter for afrohår under OL

You may also like

Leave a Comment