Home » Norske medier om TCS: Polen avfyrte våpen

Norske medier om TCS: Polen avfyrte våpen

by Gunnar Garfors

«Både Kubacki og Stoch gjorde imponerende hopp og sendte en advarsel til leder Halvor Egner Granerud, som overrasket negativt med kun 13. plass denne dagen» – kommenterte Dagbladet.

Avisen påpekte at Granerud tydeligvis var nervøs og ikke ønsket å snakke med norske journalister, og arrangørene sa til media at han gjorde en liten feil, men han visste hvordan han skulle fikse det.

SE OGSÅ: Nordmennene spurte Żyła om drakten. Hopperens reaksjon er uvurderlig

Ifølge avisen kan den avgjørende feilen ha vært å ikke ta det andre treningshoppet, selv om trener Alexander Stöckl dagen før hadde annonsert at protesjén hans måtte gjøre begge forsøkene for å forberede seg til den krevende bakken.

«Granerud avsluttet treningen etter det første hoppet, som var det lengste i denne serien, og det var nok en del av et psykologisk spill å vise rivalene at han er i en slik form at han ikke trenger å hoppe en gang til. Det motsatte skjedde imidlertid, fordi konkurrentene fikk mer selvtillit, siden ledelsen på 26,8 poeng over Kubacki kan svelges med ett slag» – bedømte Dagbladet.

Norske medier forklarte at Granerud allerede hadde et dårlig løp i Innsbruck-bakken og denne konkurransen blir avgjørende i kampen om sammenlagtseieren.

«Resultatene av kvalifiseringen på tirsdag gjorde oss veldig nervøse,» kommenterte de fleste redaktørene.

NTB pressebyrå skrev: «Kubacki klikket fint og enkelt med et hopp på 128 meter og vant med en ledelse på 21,8 poeng over Granerud, noe som viser hvor raskt hans ledelse på 26,8 poeng kan elimineres».

– Dette var sterke varselskudd fra polakkene og en slik mental situasjon, når usikkerheten kom før den viktigste konkurransen, var noe Granerud ikke forventet og absolutt ikke trengte. Situasjonen ble plutselig mer nervøs enn fascinerende for oss», kommenterte TV2.

PW, PAP

You may also like

Leave a Comment