Home » På slutten av kampen får det latviske rullestollaget et kast mot Norge

På slutten av kampen får det latviske rullestollaget et kast mot Norge

by Gunnar Garfors

Under de paralympiske vinterlekene i Beijing gjorde det latviske rullestollaget mange feil etter ettermiddagsøkten og tapte for Norge med 6-8, melder det latviske curlingforbundet.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Det ble tidligere rapportert at det latviske sykkelcurlinglaget beseiret det sveitsiske landslaget med en score på 9-7 på morgenøkten.

1. slutter. Norge åpnet kampen med en midtvakt, bak som nordmannen slo ut en stein kastet av Ojārs Driežs. Lagene byttet ut småfeil og flyttet kampen videre til hjemmesenteret. Sergey Dyachenko gir Latvia en fordel med to steiner med sin første stein, men på neste kast retter Norge den til sin fordel og vinner +1. Dyachenko storspilte og Norges feil satte det latviske landslaget på +2-posisjonen, som holdt seg til slutten.

2. slutter. Det latviske landslaget startet med to steiner i huset, som ble KO’d av det norske lagets første spiller. Lagene utvekslet deretter ta ut-opptak.

3. slutter – Hjorten kastet de første steinene hjemme igjen. Norge spilte på å erobre en latvisk stein, noe latvierne også svarte på med å fange motstanderens stein. Etter noen få skudd ble kampen styrt til hjemmesenteret, hvor det før siste latviske kast var en stein i beste posisjon for Norge, men de supplerte med en til, takket være den utlignet resultatet til 2:2.

4. slutter. For å starte byttet laget noen få take-out-skudd, hvoretter Briedis kastet steinen sin gjennom huset. Dette ga motstanderen en andre keeper som slo Lasman ut av kampen, men kastet den andre litt for svak og fanget huset bare litt. Begge lag klarte ikke å finne en hjemmesenter på noen måte. Dyachenko traff en av de latviske vaktene nærmere midten, noe som ga +2. Det endret seg med at sluttskuddet fra Norges Skips, nest best, stoppet nær midten. Rožkovs vanskelige kast på to poeng fungerte ikke og endte med +1 (3:2).

5. slutter. Latvia startet med to forsvarere i midten, bak som Lasman kastet sitt første hus. Nordmennene hadde ikke noe annet valg enn å slå de latviske vaktene, noe som mislyktes som planlagt. Latvia utnyttet ikke denne situasjonen uten å kaste en annen i huset. Etter Dyachenkos første kast var huset tomt og nordmennene kastet det gjennom. På den andre kastet imidlertid Djačenko godt bak midtvaktene, og etterlot bare en liten kant av steinen synlig. Nordmennene gjorde en feil ved å slå ham ut, men Rožkova gjorde det verre for dem ved å kaste en skjult stein over den eksisterende. En feil i Rozhkovs siste kast førte til at motstanderen serverte steinen vår, men det norske skipet tok feil, det latviske laget stjal to poeng og tok ledelsen 5-2.

6. slutter. Begge lag startet denne finalen med vakter bak som de kastet steinen sin hjemme, med Latvia som spilte i midten og Norge som spilte på sidene av huset. Etter presise Lasman-skudd har Latvia et bedre hus bak to vakter. Nordmennene endret litt på situasjonen, hvorpå det latviske landslaget stanset et minutt. Etter to feil av Djachenko for nordmennene +3 og ett minutts hvile, hvorpå nordmennene spolerte situasjonen, er Rožkov og nå kun +1 motstandere også med på å skjemme dem bort. Rozkov gjorde derimot en feil da nordmennene utlignet 5:5 ved å utføre et nøyaktig uttaksskudd.

7. slutter. Norge startet feilfritt, men det latviske landslagets skudd var ikke like gode som de var i starten av kampen. Allerede etter fem steinkast +3 nordmenn. Dette ble korrigert av Djačenko, som reddet Latvia +2 og tvang nordmannen til feil på det første skuddet. Hans andre kast kom veldig nært midten og tvang oss til 6:5.

8. slutter. Endu Latvia startet med midtvakt, men nordmennene med sidevakt. Deretter tillot en norsk feil Latvia å være i et hus med to murstein. Norges tredje spiller gjorde et flott kast med sin andre stein, noe som førte til at Rožkov gjorde en feil på det første kastet og den første steinen etter det norske hoppet var allerede +2 for henne. Rozhkov kaster et perfekt innkast inn til hjemmesenteret og +1 for oss, men motstanderens hopp vaklet ikke og ga det norske landslaget en 8-6 seier.

Latvias internasjonale Agra Lasman kommenterte på latvisk radio etter kampen mot Norge:
«Alt gikk bra fra start og vi var gode, vi tok en +3 ledelse. Så la vi tre og slutten var så nervøs. Det var lettere å fullføre kampen, men ikke denne gangen.» trene.»

Onsdag 9. mars kl. 13:35 latvisk tid møter laget vårt. Motstanderne kom til Beijing takket være å vinne verdensmesterskapet i divisjon B i 2021, som tok dem til divisjon A, hvor de til og med endte på 4. plass i Beijing i oktober i fjor. Det går ikke så bra for banen under de paralympiske leker i Beijing.

I en rullestolturnering spilles det først en runde med 10 kamper for hvert lag. Kun de fire beste landslagene kjemper videre om medaljer i semifinalen 11. mars. I en av semifinalene konkurrerer 1. med 4. plass og andre med 3. plass mot hverandre. Vinnerne av semifinalene vil avgjøre vinnerne av de paralympiske vinterlekene 2022 12. mars, men taperne deler bronsemedaljer kort tid etter semifinalen 11. mars.

Alle latviske landslagskamper samt finalen vil bli sendt direkte på LTV7-kanalen, med reprise av nattkamper.

De paralympiske vinterlekene i Beijing finner sted fra 4. til 13. mars i år. Det er planlagt at 600 utøvere fra 50 land skal konkurrere i dem, som er det største antallet deltakere på de paralympiske vinterlekene til nå.

For første gang vil Latvia være representert ved de paralympiske vinterlekene av hjulcurlingteamet. Latvia har vært representert ved de paralympiske vinterlekene for tredje gang siden gjenvunnet uavhengighet. I 1994 representerte Aldis Šūpulnieks Latvia i langrenn på Lillehammer. I 2006 ble Latvia representert av en alpinist i Torino, men resultatet ble ikke offisielt registrert.

Sammensetning av Latvias landslag: Polina Rozkova (hopper over), Sergey Dyachenko, Agris Lasmans, Ojārs Briedis, Aleksandrs Dimbovskis, trenere – Arnis Veidemanis, Rihards Jeske, fysioterapeut Signe Rinkule.

Tidsplan, resultater og direktesending av det latviske nasjonale sykkellaget på LTV7 (latvisk tid):
8:4 – Sør-Korea
3:10 – Canada
8:4 – Slovakia
5-6 – Estland
9:7 – Sverige
9:7 – Sveits
6-8 – Norge
/09.03./ 13:35 – USA
/10.03./ 08:35 – Storbritannia
/10.03./ 13:35 – Kina

Resultater fra andre spill i 10. runde:
7-2 Slovakia – Korea
6:4 Sverige – Estland

Vurdering:
1. Sverige 5-4-1
2. Canada 6-4-2
3. Latvia 7-4-3
4. Storbritannia 5-3-2
4. Kina 5-3-2
4. Slovakia 5-3-2
7. Norge 6-3-3
8. USA 5-2-3
9 Korea 6-2-4
9. Estland 6-2-4
11. Sveits 6-1-5

You may also like

Leave a Comment