Home » PGNiG i første halvår i år. overtatt av 60 prosent. flere LNG-laster enn i første halvdel av 2021 – RadioMaryja.pl

PGNiG i første halvår i år. overtatt av 60 prosent. flere LNG-laster enn i første halvdel av 2021 – RadioMaryja.pl

by Catherine Monroe

I første halvdel av 2022 aksepterte PGNiG 29 LNG-laster, 26 av dem i Świnoujście, som er over 60 prosent. flere enn i samme periode i fjor, da antallet siktelser nådde 18, meldte PGNiG i dag.

I juni mottok Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) seks forsendelser med LNG ved Świnoujście-terminalen og to forsendelser ved Klaipeda-terminalen i Litauen. I hele første halvdel av 2022 aksepterte PGNiG 29 forsendelser av LNG, 26 av dem i Świnoujście. Det er over 60 prosent. flere enn i samme periode i fjor, da antallet siktelser nådde 18, opplyste selskapet fredag.

Den la til at en metantransportør med en LNG-last bestilt av PGNiG Group ankom Klaipeda torsdag. Dette er den andre leveransen av LNG for PGNiG som skal leveres til den litauiske gassterminalen denne måneden. Det betyr at de leveres til terminalen sammen med lastene. President Lech Kaczyński i Świnoujście mottok PGNiG i juni, ikke mindre enn åtte skip fylt med LNG.

«Intenseringen av LNG-importen er PGNiGs svar på den pågående krisen i det europeiske gassmarkedet, som først og fremst er relatert til reduksjonen i drivstoffforsyningen fra Russland. Delvis takket være økningen i mottatte LNG-forsendelser, var selskapet i stand til å mate innenlandske gasslagre i løpet av fyringssesongen, selv til tross for Gazproms oppsigelse av Yamal-kontrakten og suspensjon av forsyninger til PGNiG fra 27. april 2022.» – understreket presidenten for PGNiG Iwona Waksmundzka-Olejniczak.

PGNiG bemerket at det blant annet er mulig å øke LNG-leveransene takket være utvidelsen av terminalen i Świnoujście, hvor regassifiseringskapasiteten reservert av PGNiG har økt til 6,2 milliarder kubikkmeter siden i år. gass ​​per år, det vil si med mer enn en milliard kubikkmeter. mer enn før. Viktig er også reservasjonen av gjenforgasningskapasitet ved den flytende terminalen i Klaipeda, Litauen, som PGNiG så langt har importert tre laster gjennom.

Kunngjøringen minnet om at takket være idriftsettelse av den polsk-litauiske gassrørledningen i mai, kunne LNG mottatt i Klaipeda sendes til Polen etter regassifisering. Dette gjør at PGNiG kan diversifisere gasstilførselsretningene ytterligere.

«Flytende naturgass levert til PGNiG i Klaipeda 30. juni i år ombord på Arctic Princess metantransportør, den kom fra Norge. På den annen side, en dag tidligere, ble en gassforsendelse fra USA levert til Swinoujscie av en enhet kalt Gaslog Gladstone. Det totale volumet av begge lastene var ca. 170 millioner kubikkmeter. Naturgass etter regassifisering « – PGNiG informert.

MOS

You may also like

Leave a Comment