Home » PGNiG med tre og Lotos med ny lisens på norsk kontinentalsokkel

PGNiG med tre og Lotos med ny lisens på norsk kontinentalsokkel

by Gunnar Garfors

Dette understreker det norske departementet i uttalelsen Totalt ble 25 selskaper tilbudt andeler i 47 utvinningstillatelser på norsk kontinentalsokkel. 29 lisenser er i Nordsjøen, 16 i Norskehavet og to i Barentshavet. 20 av utvinningstillatelsene gjelder vannutvidelsen for eksisterende utvinningstillatelser.

Det er gledelig å se et slikt mangfold i spilllandskapet og at selskaper interesserer seg for TFO og norsk sokkel. En nøkkelfaktor for videre verdiskaping på sokkelen vil være bruk av tilgjengelig kapasitet i eksisterende olje- og gassinfrastruktur. Derfor er det viktig for bedrifter å fortsette søket etter ressurser nær denne infrastrukturen – sier ODs lisensforvaltningsdirektør Kalmar Ildstad, sitert i pressemeldingen.

Fire nye konsesjoner for selskaper i Orlen Group

Betyr at Selskaper i Orlen Group fikk fire nye lisenser. Tre aksjer ble holdt i én av PGNiG Upstream Norway og Lotos Norge. Konsesjonene ble tildelt som en del av den årlige konsesjonsrunden – TFO (Awards in Predefined Areas) 2022. Som en del av konsesjonen tillates energiselskaper å drive lete- og gruvevirksomhet.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Obajtek vil ikke vise kontrakten, men han sier det er en suksess. «Det ville han vært hvis han forhandlet konkurransedyktige priser»

PGNiG Upstream Norway fikk 20 prosent. Interesser i PL1190-lisensen i Norskehavet. De øvrige aksjonærene er Harbour Energy (som driver denne konsesjonen) med 50 % og Lime Petroleum med 30 %. aksjer.

Også PL1193-lisensen er lokalisert i Norskehavet, hvor PGNIG Upstream Norway har kjøpt 20 % eierandel. 80 prosent falt til Aker BP, operatøren.

Den siste lisensen som ble gitt til PGNiG – PL1172 – er i Nordsjøen. PGNiG Upstream Norway og DNO Norge eier 30 % hver av aksjene. Operatør er Aker med 40 prosent. aksjer.

En innrømmelse for Lotus

Ligger også i Nordsjøen Lisens PL1175 hvor 20 % eierandel ble eid av Lotos Exploration and Production Norge. 30 prosent DNO Norge har det og operatør er Aker BP med 50 prosent eierandel.

Hvis du ønsker å holde deg oppdatert med de siste økonomiske og forretningsmessige hendelsene, bruk vår chatbot ved å klikke Her.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment