Home » Polakkene anser seg selv som de minst sunne i Europa [wyniki badań]

Polakkene anser seg selv som de minst sunne i Europa [wyniki badań]

by Gunnar Garfors

Å spise riktig, være mer aktiv, sove bedre og redusere vår negative innvirkning på planeten – en ny forbrukerstudie på oppdrag fra Herbalife Nutrition har funnet ut at polakkene bryr seg om både helsen deres og tilstanden til verden de lever i, ønsker å forbedre seg. Gode ​​intensjoner følges imidlertid ikke av handlinger.

Kortsiktig forpliktelse med langsiktige mål i tankene

53 % av de spurte sier at sunt kosthold nå er blant deres topp fem velværeprioriteter, med 46 % som også nevner vektkontroll på den listen. Ifølge polakker spiller ernæring en viktig rolle for å nå velværemål.

I tillegg, hvis vi ser på forbrukernes intensjoner, kan vi se at 77 % av respondentene sa at de var villige til å gjøre kortsiktige «ofre» for langsiktige helsefordeler.

Men når vi fordyper oss i spørsmålet om måloppnåelse, avslører forskning en helt annen virkelighet.

Riktig ernæring kun i teorien

Selv om data viser at sunt kosthold og vektkontroll er viktige mål for mange mennesker, på spørsmålet «Hvor ofte spiser du sunt for tiden?», sa mer enn halvparten av de spurte at de spiser sunt bare av og til, sjelden eller aldri. En sammenligning av data fra alle de undersøkte landene tyder på at polske forbrukere anser seg selv som de minst sunne i Europa.

Når vi sammenligner disse resultatene med andre data – 43 % av de spurte sier de spiser for lite frukt og grønnsaker og 19 % mener de spiser for lite protein (den høyeste prosentandelen av alle europeiske land) – blir det klart at intensjonene og helsepolitikken vår er ikke sammenhengende.

Velmenende velvære er tydelig, men vi må vurdere hva vi kan gjøre for å hjelpe forbrukere å bryte ned barrierer og omsette intensjoner til handling – sier Andrea Bertocco, vitenskapelig direktør, Herbalife Nutrition Europe, Midtøsten og Afrika – Uten tvil kan det være utfordrende å spise sunt og føre en balansert, aktiv livsstil. Derfor bør vi fokusere på å utdanne forbrukere om de forskjellige måtene de kan oppnå velværemål på en måte som passer deres livsstil. –

Å lage riktig ernæring er nå enkelt med næringsrike produkter med vitenskapelig beviste formler. Fysisk aktivitet er heller ikke begrenset til trening i treningsstudioet – legger Bertocco til – På mange måter må vi endre tankegangen vår og hjelpe forbrukere med å navigere i sitt eget velværekart gjennom de ulike alternativene som er tilgjengelige i dag. I utgangspunktet trenger ikke sunt kosthold å være det samme for alle – en vitenskapsbasert individuell plan er avgjørende for å nå målet ditt. –

Polakker legger merke til det lave sukkerinnholdet

Analyse av handlevanene til polske forbrukere viste at når de velger mat, er følgende viktigst: lavt sukkerinnhold (34%), innhold av vitaminer og mineraler (37%) og naturlig sammensetning av produkter (43%). Dette er en tilsynelatende preferanse hos en gruppe mennesker som ønsker å forbedre deres velvære, men et annet interessant faktum var at det å unngå dyrebasert mat (5 %) og innta store mengder protein (14 %) fikk lite bevis, noe som tyder på en mangel foreslår å forstå hvordan disse to aspektene kan påvirke langsiktig helse. Studien fant også at eldre voksne er mer sannsynlig å tro at inntak av animalsk protein er avgjørende for et sunt kosthold.

Å begrense forbruket av animalske produkter, spesielt rødt kjøtt, kan bidra til å forbedre helsen. Mer arbeid er verdt å legge ned for å hjelpe forbrukerne til å få det riktige bildet av hvordan et balansert kosthold bidrar til deres velvære. Dette er viktig både fra et helse- og miljøsynspunkt – forklarer Andrea Bertocco.

Bevissthet om klimaendringer påvirker ikke kostholdsvalg

Helse var sentralt for respondentene, men bekymring for hele planetens velvære sto også høyt på listen deres over toppmål. Nesten halvparten av undersøkelsesdeltakerne (43 %) var enige i at klimaendringer vil ha innvirkning på maten de kjøper. Imidlertid ble det uttalte ønsket om å spise mer bærekraftig møtt med følgende tall: 35 % av menneskene sa at de ikke konsumerte noen plantebaserte melkealternativer, og 26 % – at de ikke spiste og ikke spiste plantebaserte proteiner. liker å gjøre dette i fremtiden. Selvfølgelig gir de uttrykk for sine bekymringer om for store karbonutslipp, men de kobler ikke dette til det faktum at kjøttindustrien, spesielt storfekjøttproduksjonen, som har den største klimagassbelastningen av matvarer, bidrar til klimaendringer.

Gode ​​intensjoner er det første skrittet til endring

Ifølge forskning uttrykker forbrukere et ønske om å forbedre sin egen velvære og å ta valg som har en positiv innvirkning på hele planeten. Det er imidlertid et klart avvik mellom erklæringene og tiltakene som er iverksatt.

– Det mangler noe som gjør at positive intensjoner kan omsettes til konkrete handlinger – oppsummerer Konrad Szałkiewicz, daglig leder for Herbalife Nutrition. Hvis vi skal takle fedmeepidemien og klimaendringene, må vi gi forbrukerne verktøy og informasjon for å hjelpe dem med å nå sine mål. Det er derfor våre uavhengige distributører hos Herbalife Nutrition ikke bare tilbyr kvalitetsprodukter, men støtter også kunder på alle trinn i å nå sine mål og forklarer sammenhengen mellom et balansert kosthold og velvære –

Rapporten Attituder vs. Intentions – Discrepans in Consumer Attitudes About Wellness

* Undersøkelse utført av Mintel i juli 2022 med 10 000 respondenter Polen, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Norge, Sør-Afrika, Spania, Sverige og Storbritannia. Dataene er oppdelt etter land og aldersgruppe for å vurdere forskjeller i holdninger mellom generasjoner.

Om Herbalife Nutrition

Herbalife Nutrition er et internasjonalt ernæringsselskap, verdens ledende merkevare for vektkontroll og velvære*, dedikert til å bringe personlig tilpasset ernæring til millioner av mennesker over hele verden. Siden 1980 har selskapet fulgt oppdraget sitt – å støtte livsstilsendring gjennom verdifulle produkter og programmer for bedre ernæring. Sammen med våre uavhengige distributører er vi fullt forpliktet til å tilby løsninger på problemer knyttet til dårlig ernæring, støtte i kampen mot overflødig kroppsvekt, aldring av befolkningen og økende helsekostnader, og vi tilbyr muligheter som adresserer den økende interessen for Run start your own virksomhet. Herbalife Nutrition tilbyr vitenskapelig utviklede produkter av høy kvalitet og personlig støtte gjennom uavhengige Herbalife Nutrition-distributører, og er en del av et fellesskap der medlemmer inspirerer hverandre til å føre en sunnere og mer aktiv livsstil.

Herbalife Nutritions målrettede ernærings-, vektkontroll-, trenings- og kondisjonsprodukter og hudpleieprodukter er tilgjengelig eksklusivt gjennom Herbalife Nutrition uavhengige distributører som opererer i mer enn 90 land.

1 https://ncez.pzh.gov.pl/abc-zywienia/zasady-zdrowego-zywienia/jak-zmniejc-ilosc-miesa-czerwonugo-oraz-przetworow-miesnych-w-diecie/

Alt reklame- og reklamemateriell er kun til informasjonsformål og utgjør ikke et grunnlag for deltakelse i kampanjen, spesielt er det ikke et tilbud i henhold til art. 66 i loven av 23. april 1964 – Civil Code (Journal of Lover 2020, punkt 1740, i endret versjon).


5
1
avstemming

varevurdering

You may also like

Leave a Comment