Home » Polen tryggere enn Tyskland og Frankrike – Computerworld

Polen tryggere enn Tyskland og Frankrike – Computerworld

by Gunnar Garfors

Comparitech (et engelsk selskap som spesialiserer seg på cybersikkerhet) har satt sammen en rangering av de mest digitalt sikre landene i verden. prosentandelen av mobile enheter infisert med skadelig programvare eller mengden spam produsert i et gitt land. Polen ble rangert på en høy 17. plass, foran teknologisk avanserte land som Tyskland og Frankrike.

I år har antallet analyserte land økt (fra 60 til 75) og kriteriene doblet seg (fra 7 til 15) som ble brukt til å sette sammen listen. Danmark er tryggest. Den er blant topp tre i 10 av 15 kategorier. Sverige følger etter, etterfulgt av Irland, Norge, Finland og Nederland. Frontløperne er klart blant de skandinaviske landene, som også leder på lister fordelt på individuelle kriterier.

Det er interessant at Haiti rangerer veldig høyt i mange kategorier, men basert på nylige rangeringer, som prosentandelen av brukere angrepet av trojanere, endte Haiti opp på 11. plass totalt. Dette er høyere enn Israel, Japan eller USA, som i stor grad oppfattes som mye mer digitalt avanserte enn det nevnte karibiske landet.

Sjekk også:

– Haiti-saken viser at for å forsvare seg mot nettangrep er det ikke nok bare å forberede prosedyrer eller kjøpe god programvare, sier Robert Juszczyk, administrerende direktør i ICsec, som opererer i markedet som tilbyr løsninger innen industriell infrastruktursikkerhet. Og han legger til: «Du kan bevæpne deg til tennene mot én type trussel uten engang å være klar over andre trusler. Derfor bør cybersikkerhet sees på som et omfattende sett med aktiviteter, hvis omfang bør utvides stadig, og en av de beste formene for læring er analyse.

På bakgrunn av 75 land fra hele verden gjorde Polen det anstendig. Selv om landet vårt ikke dukket opp i noen av de 15 rangeringene blant de tre best beskyttede landene, ville du søke forgjeves etter det blant de tre dårligste av alle rangeringer. På den samlede rangeringen ligger vi på 17. plass, godt foran Frankrike (40. plass), Tyskland (44. plass) og Spania (59. plass). Dette skyldtes en svært lav prosentandel av brukere som ble målrettet mot løsepenge-trojanere, inkludert mobile trojanere.

Det er verdt å merke seg at Polen er et av få land hvor antallet nettangrep har gått ned eller rett og slett ikke har økt siden begynnelsen av pandemien. I begynnelsen av 2020 hadde 11 % av datamaskinene vært utsatt for et lokalt skadelig programvareangrep minst én gang, ned fra 7 % i tredje kvartal. Til sammenligning var prosentandelen telnet-angrep i India 3,14 i Q1 2020 og 19,99 i Q2.

Selv de topprangerte landene må fortsatt forbedre seg. I Polen registrerte CERT over 29 000 hendelser i fjor, hvorav 8 339 involverte media. Dessverre er dette kun rapporterte hendelser og i mange tilfeller, som for eksempel med produksjonsmaskiner, indikerer ikke infrastrukturen engang om enheten er under angrep. En ting er sikkert: du kan ikke være fornøyd med dagens tilstand. Kun systematisk arbeid og kontinuerlig videreutvikling fører til et sikkert nettverk.

Kilde: ICsec

You may also like

Leave a Comment