Home » Polsk pizzeriakjede på norske hender. Holder den seg på markedet?

Polsk pizzeriakjede på norske hender. Holder den seg på markedet?

by Gunnar Garfors

  • Polens største pizzeriakjede Da Grasso har fullført prosessen med å anskaffe en ny industriinvestor. Den opprinnelige betingede avtalen ble signert for 3 måneder siden; Partene innhentet i denne perioden nødvendige godkjenninger fra Kontoret for konkurranse og forbrukervern og videreutviklet vilkårene for fremtidig samarbeid.
  • Etter forutsetninger gjort i september vil Orkla overta 74 % av selskapets aksjer. Kjedens grunnlegger, Karolina Rozwandowicz, forblir aksjonær og Magdalena Piróg vil fortsette å fungere som styreleder. Da Grasso vil fortsette å operere under sitt nåværende navn og merke. Fidea Corporate Finance var Da Grassos finansielle rådgiver.

Da Grasso i Orkla-familien. Hva sier franchisetakerne?

Da Grasso er nå offisielt medlem av den store Orkla-familien. Våre franchisetakere fikk positiv informasjon om den planlagte styrkingen av selskapets eierskap. Sammen tenker vi med stor energi på fremtiden og mulighetene som ligger foran oss – sa Karolina Rozwandowicz, grunnlegger og nåværende majoritetsaksjonær i selskapet.

– Sammen med ledelsen i Da Grasso og deres franchisetakere ønsker vi å fortsette den dynamiske utviklingen av selskapet. Vi vil kombinere våre verktøy, kunnskap og erfaring for å ytterligere styrke merkevaren i Polen. Gjennomføringen av strategien vår i det europeiske pizzafranchisemarkedet er i rute, og takket være Da Grasso er vår posisjon nå sterkere, sier Tommi Tervanen, administrerende direktør i Orkla Pizza Out of Home.

Da Grasso – hvor mange lokaler har kjeden

Da Grasso er den største polske pizzeriakjeden etablert for over 25 år siden. Den inkluderer for tiden rundt 190 franchiseoperasjoner.

Orkla er hovedkonsolidatoren i det europeiske pizzeriakjedemarkedet

Orkla er Norges ledende leverandør av merkevarer til mat, takeaway, spesialhandel og bakeri. Siden 2018 har Orkla vært hovedkonsolideren i det europeiske pizzeriakjedemarkedet. Så langt har det investert på lokasjoner i Finland, Benelux og Tyskland. Ved gjennomføring av transaksjonen vil Orkla administrere 860 pizzeriaer i Europa.

You may also like

Leave a Comment