Home » Portrettet av grafikeren Kaunaser Fichte brant ned: Det ble klart hva han allerede var dømt for

Portrettet av grafikeren Kaunaser Fichte brant ned: Det ble klart hva han allerede var dømt for

by Thure Lindhardt

Det viste seg at den mistenkte, som brente hovedjuletreet i Kaunas natten fra fredag ​​til lørdag, allerede var dømt. For et titalls år siden ble han dømt til fire års fengsel for distribusjon av narkotika. Og i 2008 ble han løslatt, hvoretter han trolig emigrerte til Norge.

Det ble ikke fremsatt noen anklager mot 39-åringen fra Kaunas. Han venter på å bli avhørt av ambulansepersonellet hvis omsorg han var den natta.

Som allerede skrevet, er det grunn til å tro at brenneren av hovedjuletreet i Kaunas ikke var ansvarlig for dette unnvikende angrepet. Helsen hans ble ikke engang stilt for retten for arrestasjonen.

Ifølge polititjenestemenn i Kaunas, som hadde satt i gang en etterforskning av skade eller ødeleggelse av utenlandsk eiendom på en generelt farlig måte, ankom denne emigranten, hvis bosted i Kaunas er ukjent, rundt klokken 13.40 i går kveld. til åstedet i en Mitsubishi ASX-bil med norske skilt som han kjørte selv. Og da han kom ut, helte han brennbar væske inn i hovedjuletreet i Kaunas, som ble tent på Rådhusplassen for bare en uke siden, og fjernet det raskt. Bilskiltene til bilen hans ble imidlertid fanget ikke bare av videokameraer installert i rådhuset, men også av sivile i nærheten.

Ifølge representanten for Kaunas politiavdeling, før arrestasjonen av den mistenkte på A. Juozapavičius Avenue minutter etter det opprørende angrepet, ble det mottatt fire rapporter om modell, farge og registreringsnummer på bilen til personen som begikk forbrytelsen. engasjert.

Ifølge foreløpige opplysninger ble den mistenkte pågrepet i hovedgaten i Žemųjų Šančiai på vei til huset han hadde returnert til fra Norge. Når og under hvilke omstendigheter han kom tilbake derfra og hvor mye tid han brukte på utvandring gjenstår å se. Han er foreløpig ikke spurt om helsen, hvorfor det er uklart og hva som var motivet for dette uforståelige angrepet.

Formodningen om at han returnerte til Litauen for ikke så lenge siden er fordi det litauiske politiet ikke har hatt noen kontakt med ham i det siste. Etter gjennomgang av aktene er det imidlertid mistanke om at han etter helgens hendelser ikke bare har skadet eller ødelagt andres eiendom på allmennfarlig måte, noe som kan straffes med inntil fem års fengsel, men også motsette seg politiet.

Foto av Laimutis Brundza

Ifølge representanten for Kaunas politiavdeling stoppet ikke Mitsubishi-sjåføren da han ble stoppet av hennes kolleger, og blokkerte dermed veien. Deretter forsøkte han å unnslippe offiserene ved å rygge, men til ingen nytte. En av politibetjentene skadet armen og benet mens han trakk en granbrenner ut av bilen. Det kom etter at denne 21 år gamle tjenestemannen ikke klarte å snuble over en nærliggende fotgjengerøy. Føreren av Mitsubishi ga ingen fysisk motstand.

Fangen var edru, men det var mistanke om at han kunne ha brukt et annet rusmiddel. Både hans oppførsel og noen av formuleringene vakte mistanke om at han hadde en adekvat virkelighetsoppfatning. Etter at den innsatte ble tatt til blodprøve, løslot ikke ambulansepersonell ham. Det er foreløpig ikke mulig å si om han var beruset.

Stoppleser, facebookbilde, ramme

You may also like

Leave a Comment